טלפון: 03-6913545

בלוג
<< "על האש", סגנון אירוח חופשי וחגיגי לכל המשפחה. >>

הידעתם?!לא רק אנחנו הישראלים חוגגים סביב הגריל ביום העצמאות 
תמי לנצוט ליבוביץ
 

סגנון אירוח משאפיין את יום העצמאות בארץ ובעולם שהפך חלק מהתרבות הישראלית נקרא בפינו  על האש, נוספו לסגנון זה שמות כמו , מנגל, למנגל, לנפנף.....מאיפא הגיעו שמות אלו ומה מקורן?

*מנגל (מערבית: منقل, "מנקל", כירה ניידת) או גריל (ולפי האקדמיה ללשון העברית: מַצְלֶה) הוא מתקן עליו צולים בשר לאכילה. המתקן כולל אסכלה, שהיא רשת מתכת המונחת מעל מקור חום ישיר. במנגל הקלאסי והפשוט, מקור החום הוא גחלים, לעומת מנגלים מודרניים הצולים באמצעות חשמל או גז. (ויקיפדיה).

*נפנף - הוא אביזר מפלסטיק מחומר קל אחר, המשמש לליבוי האש והלהטת הגחלים בעת השימוש במנגל.(ויקיפדיה)

צליית בשר על רשת מקובלת ברחבי העולם. בארצות הברית מכונה המתקן, המנהג ואופן ההכנה "ברביקיו"; שם זה התקבל בשפות רבות.

בארגנטינה השם המקובל הוא "אסאדו", ובדרום אפריקה "בראי" (Braai). (ויקיפדיה)

*המנגל, או בכינויו האמריקאי  ברבקיו , "על האש", הינו סגנון בילוי,אירוח ותפריט נפוץ מאוד. בחגים וביום העצמאות בעיקר הפך סגנון בילוי זה לנוהג עממי ופופלארי.יחד עם זאת סגנון אירוח זה 

 נפוץ מאוד גם ביומיום, בעיקר בחודשי הקיץ. על מנת להפוך את האירוע לנעים ומהנה, כמה טיפים של נימוס, או במילים אחרות, התחשבות בסביבה ובאורחים:

1. מנגל בחיק הטבע - כאשר בוחרים את המקום להתנחל בו, יש להתחשב בשכנים שכבר התמקמו ולהתפרש במרחק אשר יאפשר להם מרחב מחיה

2. נשתדל להתמקם תוך התחשבות בכיוון הרוח, כך שלא "נחנוק" את השכנים והסביבה הקרובה בריח העשן והבשרים. בהחלט אפשר ואף רצוי להתאים גם את ה"*נפנוף" עצמו לכוון הרוח ולמיקום השכנים. גם אם הם אוהבים לאכול במנגל, זה עדיין לא אומר שהם נהנים לשאוף את העשן.

3. משחקי כדור, יש לעשות זאת בשטח פתוח, כזה אשר לא יפריע לשכנים, למנפנפים ולאוכלים.

4. יש להקפיד לשמור על ניקיון הסביבה, גם במהלך המנגל וכמובן שלאחריו. לצורך זה, יש להצטייד מראש בשקיות זבל גדולות, אשר יעזרו לנקות את האזור, לפני שעוזבים אותו.

5. כדי להפוך את האירוע לקל ונוח, יש להשתמש בצלחות וכוסות חד פעמיות, וכן בסכו"ם מפלסטיק. כך ניתן יהיה בסיום המנגל לאסוף הכל בשקיות זבל, מבלי טרחה מיותרת. עם זאת, במידה ומתכננים להכליל בתפריט סטייקים ודומיהם, כדאי להביא סכינים חדים, אשר יקלו על החיתוך והאכילה.

6. מכיוון שמרבים לאכול בידיים, כדאי להצטייד מראש במגבונים לחים, למקרה שלא יהיה ברז מים במקום. כמו כן, יש לדאוג למפיות נייר לשימוש בזמן הארוחה.

7. כאשר עורכים את המנגל בחיק הטבע, בעיקר בימות הקיץ, כדאי להצטייד בתכשירים נגד יתושים וזבובים. דרך נוספת, נעימה יותר, למנוע את המטרד היא להדליק במקום נרות מיוחדים להרחקת המזיקים. לא רק שהעקיצות מעיבות על ההנאה, גם לא נעים לאכול במחיצת אנשים עצבניים ומתגרדים...

8. גם כאשר המנגל נערך בבית, האירוע עדיין נחשב ללא רשמי, כך שבהחלט ניתן לאכול במהלכו בעזרת הידיים, ללא צורך בגינוני שולחן רשמיים. כמובן שחלק מהאוכל פשוט והגיוני יותר לאכול בעזרת סכו"ם (דג שלם, סטייק וכד'). כל אחד לשיקול דעתו ולפי נוחיותו.

©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ