טלפון: 03-6913545

בלוג
<< על גבינה, נימוסים ואירוח- כן כו יש דבר כזה. >>

על גבינה,נימוסים ואירוח, – כן,כן יש דבר כזה.

תמי לנצוט ליבוביץ 

לקראת חג השבועות, חג הגבינות והיין, התעניינו רבים האם יש כללי נימוס מיוחדים סביב האירוח המאפיין את החג. ניסיתי לרכז כמה נוהגים הקשורים לסגנון אירוח זה.

היות ולגבינה יש מקום מרכזי בתרבות המערבית מזה מאות שנים, גבינות רבות נחשבות למאכלים אקזוטיים ויקרים למדי.במהלך השנים פותחה טכניקה להתאמת הגבינה העדיפה לפי טעם היין. בשנים האחרונות הזמנה לארוחת "גבינות ויין" נהייתה פופולארית מאוד.

שוק הגבינות כיום הוא מגוון ביותר, יש מכל הסוגים, המינים, הטעמים והמרקמים.אפשר למיין את סוגי הגבינות לפי דרגת קושי, משך זמן ההתיישנות, ארץ מוצא הגבינה ועוד.יישנן גבינות רכות שזמן הכנתן קצר והן

לא עוברות תהליך התיישנות. גבינות אלה נאכלות עם קליפתן (אם יש) וניתנות גם למריחה על לחם כגון: מסקרפונה, ריקוטה, גבינה לבנה, קוטג

לעומתן ישנן גבינות קשות שעוברות תהליך התיישנות כגון: גאודה, פרמזן, צ'דר, קש'קבל .....

 טיפים למארחים העורכים ערב גבינות ויין:

טיפים לאורחים המוזמנים לערב גבינות ויין:

 

     ©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ