טלפון: 03-6913545

בלוג
<< האבולוציה של הברכות - מכרטיס הברכה ועד למסרונים >>

  ראש השנה – להתחיל את השנה ברגל ימין
    וּבַחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ מִקְרָא קֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם כָּל מְלֶאכֶת עֲבֹדָה לֹא תַעֲשׂוּ יוֹם תְּרוּעָה יִהְיֶה לָכֶם..."    (במדבר, כט, א)

     מתוך הספר 'עוד שאלה של נימוס'

      מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

ראש השנה מסמל התחדשות, קשר אנושי חם והרבה תקווה לעתיד טוב יותר, לכן אין טבעי יותר מלהשתמש בסמליות החג המבורכת בכל הקשור ליחסינו עם קרובינו ומכרינו. ראש השנה הוא בראש וראשונה הזדמנות מצוינת לשמור על קשר משפחתי, לפגוש את המשפחה הקרובה והרחוקה יותר, ליישר הדורים ולהתעדכן ברמה האישית בכל הקורה בחוג המשפחתי. בנוסף, מעניק החג הזדמנות מצוינת להביע את הערכתנו לקרובינו בברכות ובמתנות, ולחלוק את תקוותנו לשנה טובה יותר עם חברים, משפחה ואנשים עמם אנו באים במגע במשך השנה. 
להלן מגוון טיפים והצעות לכבוד החג. 

מברכים בנימוס: האבולוציה של הברכות – מכרטיסי הברכה ועד למסרונים
ראש השנה הוא הזדמנות פז לתת תשומת לב לאנשים הקרובים אלינו, לרענן קשרים רופפים ולטפח את החוג החברתי שמסביבנו. אם פעם היינו קונים כרטיסי ברכה מוכנים או מכינים בעצמנו, הרי שהעידן המודרני פותח בפנינו אופציות חדשות לומר "שנה טובה": מסרון, דואר אלקטרוני, דואר רגיל, טלפון. 
את הברכות הרשמיות נהוג לומר או לכתוב החל מחודש אלול ועד אחרי יום כיפור (יש המרחיקים עד ערב סוכות). את מכתבינו או את כרטיסי הברכה נסיים בברכת "שנה טובה". מערב ראש השנה ועד יום הכיפורים נהוג לומר: "לשנה טובה תכתבו ותחתמו או: "בברכת גמר חתימה טובה".

הגיע הזמן לעשות סדר ולדעת מהן הדרכים הנכונות לומר "שנה טובה" בעידן הדיגיטלי.

•       ראשית, לא להתעצל! לפתוח את פנקס הטלפונים, להתיישב ליד הטלפון ולהתקשר. גם אם נשלחה ברכה, מומלץ לגבות אותה בשיחת טלפון קצרה. זו גם הזדמנות מצוינת לחדש את הקשר עם מכרים וקרובי משפחה שקצת נעלמו מהחיים.    

•     כרטיס הברכה המסורתי –  כיום שוק הברכות הקנויות של ראש השנה – אלה המנצנצות באבקה זהובה או כסופה, ועליה ציורים אופטימיים ותמימים משהו, אותן אנו רגילים לרכוש לפני החג בצמתי הרחובות המרכזיים ובאזורי הקניות – זהו עולם הולך ונעלם, שהופך יותר ויותר לפריט אספנות. אולם למרות ההתקדמות הטכנולוגית, דומה שאנשים עדיין מתרגשים לקבל ברכה מאוירת "כמו פעם", המזכירה להם את המסורת ואת החגיגיות של ראש השנה. ברכות מסוג זה מתאימות בעיקר למשלוח לאנשים מחו"ל, אשר רואים בברכה חלק מהתרבות הישראלית וישמחו לשמור אותה; לאנשים מבוגרים יותר שהברכות הן חלק ממסורת החג עבורם, ולחברים קרובים שהם  אספנים של ברכות, ואשר ישמחו להוסיף ברכה חדשה לאוסף. 

זכרו! גם כרטיס הברכה המושקע והיקר ביותר לא ייתפס כברכה אמיתית ללא פנייה אישית, לכן מומלץ לצרף לברכת שנה טובה פנייה אישית חמה ואנושית בכתב יד, 

        וכמובן, להקדיש מחשבה לניסוח הברכה.

•       ברכה אלקטרונית – אם ביקשתם לאחל "שנה טובה" לכמות גדולה של אנשים, הרי שהדרך האלקטרונית הינה הדרך המהירה והפשוטה ביותר לשלוח את ברכותיכם. עם זאת, חשוב לזכור כי המשלוח דרך האינטרנט נחשב לאישי פחות מאשר ברכה בכתב, וכי בחירה בנוסח כללי עלולה להתפרשׁ כמנוכרת על ידי חוג האנשים הקרוב אליכם. מסיבה זו, הקפידו להימנע ממשלוח של הברכה ב"תפוצת נאט"ו" והוסיפו לכל אחד מהנמענים כמה מילים אישיות בברכה, כולל שם הנמען (גם אם בחרתם בנוסח אחיד), על מנת להזכיר להם שעבורכם הם יקרים ומיוחדים. 

•       מִסְרוֹנים (S.M.S) – למרות הזמינות של התקשורת הסלולרית, מומלץ להימנע מברכות במסרונים. כידוע, ברכות אלה מוגבלות מבחינת התוכן, ובדרך כלל מסתכמות בשני משפטים בודדים, אשר אינם מעבירים את תשומת הלב הראויה. 

•       הודעה קולית – אם בחרתם בתקשורת הסלולרית או הטלפונית והנמען אינו זמין, עדיף להתקשר בשנית , ולא להשאיר הודעות בתיבה הקולית, שמתקבלות פעמים רבות בצד השני בלוויית רעשים סביבתיים. אם בכל זאת בחרתם בדרך זו, הקפידו לציין את שמכם המלא ולדבר בבהירות - אל תצאו מתוך נקודת הנחה שהנמען יזהה את קולכם או שמספרכם עדיין מעודכן בשיחה המזוהה. 

בברכת שנה טובה וחג שמח