טלפון: 03-6913545

בלוג
<< לארח ולהתארח בסוכה בנימוס >>

 נוהגי חג הסוכות

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

  "חַג הסֻּכֹּת תַּעֲשֶׂה לְךָ שִׁבְעַת יָמִים, בְּאָסְפְּךָ מִגָּרְנְךָ וּמִיִּקְבֶךָ. וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ, ...וְהָיִיתָ אךְ שָׂמֵחַ." (דברים טז, יג)

סוכות הוא חג משפחתי וחברתי כאחד. במהלכו אנו נפגשים עם הרבה מאוד חברים, משפחה. לארח ולהתארח  הוא נושא מרכזי בחגיגות הסוכות. במשך שבעה ימים אנחנו מבלים בסוכה בתנאים הרבה פחות טובים לאירוח, להם אנו רגילים בבתינו. הרבה אנשים פרטיים, בתי כנסת וקהילות עושים מאמצים גדולים לארח, ולפתוח את סוכותיהם לאורחים רבים ככל האפשר. מלבד ההנאה שבאירוח, בחג זה זו גם מצווה. בכל יום מצווה עלינו להזמין אדם אשר לא ביקר עדין בסוכתנו.   

  לארח את האושפיזין

 חג הסוכות הוא "זמן שמחתנו". לאחר ימי הדין, ראש השנה ויום הכיפורים, באים השמחה וקורת הרוח של חג הסוכות, שהוא אחד משלושת הרגלים. התורה מדגישה שבחג הסוכות יש להרבות בשמחה, ואמנם אנו שמחים לארח ולהתארח בסוכה. במשך שבעה ימים מבלים המהדרין בסוכה, אוכלים, מתפללים, נהנים ואף ישנים בה, תחת כיפת השמיים.

 הסוכה הארעית והצנועה מסמלת את הסוכות של אבותינו במדבר, והטעם לישיבה בסוכה מוסבר בתורה כך: "בסוכות תשבו שבעת ימים..... למען ידעו דורותיכם כי בסוכות הושבתי את בני ישראל בהוציאי אותם ממצרים." (ויקרא כ, ג). מצוות הסוכה באה אפוא להזכיר את יציאת מצריים ואת הכרת הביטחון של אבותינו בכוחו של הקב"ה.

אחד ממנהגי החג החשובים הוא כאמור, אירוח בסוכה. נוהגים לארח לא רק את רוחם של שבעת ה"אושפיזין" – אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרן, יוסף  ודוד, האורחים הקדושים, אשר אותם אנו מזכירים מדי יום במהלך שבעת הימים, שכן כל אחד מהם נדד בחייו, ובעצם הישיבה בסוכה אנו מדגישים שיותר לא ננדוד. המנהג מחייב לארח בכל יום אדם אחד לפחות שלא ביקר בסוכתנו בימים קודמים.

סוכה נאה 

בניית הסוכה זוהי אחת ממצוות החג החשובות. על מנת שהבנייה, השהייה והאירוח בסוכה יהיו נעימים וראויים, להלן כמה טיפים חשובים:

מתוך הספר: 'נא להתנהג בהתאם'-  אירוח נימוסים והליכות כאן ועכשיו

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

 

©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ