טלפון: 03-6913545

בלוג
<< מנת גורמה עם תוספת נימוסין! >>

מה בתפריט היום? 

תמי לנצוט ליבוביץ

בשבוע הבא, ב-25 לחודש, מציינים בארה"ב מועד קולינרי מיוחד ומעט יוצא דופן, “יום הפילה מיניון הלאומי", חג שמעניק כבוד מיוחד למאכל הגורמה, נתח הבשר היוקרתי, שנחשב למנת מסעדה מוכרת, מובחרת ועילאית ברחבי העולם. מנת הפילה מיניון היא תמיד מנה שמהווה דוגמה וסמל ליוקרה וגורמה, וגם מצטיירת ככה בעיני הסביבה ולכן היא פופולרית בתפריטים של מסעדות יוקרתיות וגם באירועים מיוחדים. בתאריך עצמו, מסעדות ברחבי ארה"ב מציעות מנות מיוחדות שעיקרן הוא הפילה, בווריאציות שונות ומשונות ובנוסף, מועדוני חובבי בשרים עורכים ארוחות גריל חגיגיות ועשירות על טהרת 'פילה המיניון'.

חג הגורמה והאירועים שנחגגים בעקבותיו, הזכירו לי שאלה חשובה ומעניינת שנשאלה על ידי גולש באתר שלי, בפינת "שאל את תמי", שם אני מזמינה גולשים וגולשות לשאול שאלות ולהתייעץ בנושא נוהג, נימוסים והליכות, התרשמו מהתשובה שלי וספרו לי מה אתם הייתם עושים!

 והרי השאלה והתשובה לפניכם:

"היי תמי, רציתי להתייעץ אתך בנושא ארוחות עסקים. מתוקף עבודתי, אני מוזמן כפעם בשבוע לארוחת ערב או צהריים במסעדה על ידי לקוח או קולגה, והשבוע הייתה לי חוויה שלטעמי הייתה לא נעימה, הייתי רוצה לשמוע את דעתך. לקוח הזמין אותי למסעדה מוכרת לארוחת ערב, לשיחה וייעוץ עסקי. כאשר בחנו את התפריט, התחשק לי להזמין פילה מיניון. שמתי לב שהפילה הוא המנה היקרה ביותר בתפריט אבל החלטתי להזמין כי התחשק לי, תיארתי לעצמי שהלקוח מולי יזמין משהו באותה רמת מחיר. למעשה, הבחור הזמין סלט רענן עם פירות, שעלה כרבע מהסטייק שלי. הוא שילם על הארוחה אבל אני הצעתי לשלם והרגשתי לא נעים. רציתי לשאול - מה היא הדרך האידיאלית "לתאם" מנות ולוודא שאני באותו קו עם האדם מולי?כשמישהו אחר, במיוחד מעולם העבודה שלי הוא זה שמזמין, אני לא רוצה לצאת לא מנומס או חזירי מכל העניין ולהותיר רושם לא מקצועי. מה היא הדרך הנכונה לנהוג בסיטואציה עסקית? דדי, תל אביב"

תשובה: היי דדי, נשמע אמנם נחמד להתארח במסעדות, אבל  בשיא הרצינות – שאלה מצוינת, אני בהחלט מבינה את הדאגה. אכן, יש מספר כללים שיש לקיים בארוחת עסקים אחד על אחד, ליצירת זרימה טבעית ונעימה לערב. קודם כל, אם האדם מולך הוא זה שהזמין אותך לארוחה, אין ספק שהוא זה שמזמין ומשלם על הארוחה. תמיד ניתן להציע לשלם ואם הוא מבקש שתחלקו אתו את החשבון, קבלו את בקשתו מיד כמובן.

כדי לצלוח את בחירת המנה ללא בעיה, עלייך לנקוט במספר כללי נימוס. הדרך האידיאלית לבחור מנה היא קודם כל לשאול את הבנאדם מולך מה היא ההמלצה שלו להזמנה, אולי הוא מכיר את המקום, שמע על השף וכו', ככה תוכל לדעת מה הכיוון שלו להזמנה מראש. אם האדם מולכם המליץ על הפילה מיניון, וודאי שתזמינו את הפילה – בתיאבון! אבל אם האדם מולכם המליץ על מנה אחרת שנראית לך טעימה, קחו את ההמלצה שלהם – ככה אתם מעוררים נושא שיחה וגם מחמיאים לאדם על טעמו הטוב. בכל מקרה, אף פעם לא מומלץ להזמין את המנה הכי יקרה בתפריט, משום שחלק מהאנשים יכולים לפרש את זה כמעשה וולגרי ולא מנומס. אם אין לאדם מולכם המלצה, בחרו מנה במחיר בינוני. ועדיף מנה מעניינת, שתגרום לכם להראות ייחודיים, מנה המספקת נושא שיחה נחמד, שישבור את הקרח בפגישות ראשוניות!"

אם גם לכם יש שאלה, אל תתביישו לשאול בעילום שם או בשם מלא, אשמח להעניק לכם את הכיוון למענה המושלם ולפתור כל בעיה בנושא נוהג, נימוסים והליכות בלינק: שאל את תמי!