טלפון: 03-6913545

בלוג
<< מזיגה של ידע והנאה >>

יין ועסקים 

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

יין ועסקים הולכים יד ביד עוד מימי קדם, מלווים בנוהגים המשתנים בהתאם למקום, לזמן ולסיטואציה. תרבות שתיית היין החלה לפני אלפי שנים והיא ממשיכה להתפתח מדי דור ודור, כשניתן אולי לומר שהייחוד בדורנו הוא האיחוד. היום תרבות היין היא שפה בין-לאומית אחידה ונושא שיחה פופולרי בכל מקום. לפיכך הכרת הנוהגים ומושגי היסוד הקשורים ביין, אינה רק מציגה אותנו כבקיאים בהלכות עולם, אלא גם מסייעת ל"מינגלינג".

ביוון העתיקה נהגו לשתות יין בקערה גדולה שעברה מאיש לאיש. כשפרצה מגיפת הדבר ומחשש להידבק זה מזה, עברו הלוגמים לשתות בכוסות אישיות. נוהג עתיק נוסף שקשור ביין היה להרעיל אנשים באמצעות כוס היין שלהם, בעיקר סביב שולחן המלכות. הכוסות אז היו רחבות ושטוחות, וההשקה החזקה הייתה גורמת למעבר יין בין הכוסות, כלומר אפשרה לאורח להיות בטוח כי המארח שלו אינו מרעיל אותו. המנהג המגונה הזה הוא שהוביל לנוהג השקת הכוסות המודרני, ומקור הברכה "לחיים" בפחד האמיתי מהרעלה במהלך שתיית יין.

טקס שתיית היין הוא מורכב ומקיף שימוש בכל חמשת החושים:

  1. ראייה: התבוננות ביין, בצבעו ובסמיכותו
  2. ריח: הרחת היין (ארומה ובוקה)
  3. טעם: טעימת היין
  4. שמיעה: השקת כוסות וגלגול היין בפה בזמן הטעימה
  5. מישוש: איכות הכוס

 

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ