טלפון: 03-6913545


מסדר אבירי הגריל

מסדר אבירי הגריל

La Chine des Rotisseurs

מבט לתוך ארגון קולינרי בינלאומי מרתק מרתק

תמי לנצוט ליבוביץ

מסדר אבירי הגריל הישראל La Chaine des Rotisseurs d’ Israel   הוא חלק מהמסדר העולמי. קהילה גלובאלית שממטרתה היא שיתוף פעולה וקשרים בינלאומיים בכל תחומי האירוח, מסעדנות, המזון והיין.

בפעם הראשונה ששמעתי את השם "מסדר אבירי הגריל", עלו בעיני רוחי תמונות של ארוחות עשירות בצבעים, עם שלל נתחים וטעמים. שולחן שאולי לא ישמח את רוב הצמחונים והטבעוניים, אך יעניק עונג קולינרי רב לסובביו. ולכם?

למעשה, מסדר אבירי הגריל לא רחוק מהתיאור אותו דמיינתי, המסדר הוא ארגון קולינרי בינלאומי המונה כ-90 אלף חברים מכ-85 מדינות ברחבי העולם. הארגון, בו אני חברה גאה, שם בראש מעייניו את התשוקה לבישול ויין איכותי ואירוח בסטנדרט גבוה, ובהתאם לחשיבות שמעניקים חברי הארגון לחגיגות קולינריות, עורך אירועים מרשימים באופן קבוע לחבריו. אתמול, ה 21 לאפריל ציין המסדר את יום 'המסדר הבינלאומי', שנה נוספת בה הארגון הוכר כארגון הגסטרונומי המשמעותי ביותר בעולם מבחינת כמות, אך גם איכות - כמוסד הזוכה להכרה המקצועית הגבוהה ביותר בעולם הקולינרי הבינלאומי. לראיה, יותר משליש מחברי האגודה הם מקצוענים בתחום – שפים, גסטרונומים, בעלי מסעדות, ייניים ועוד.

מסורת שעולה דרגה

עם השם מלא החשיבות של הארגון מגיעות דרישות קבלה מיוחסות, הרי המסדר מוגדר כאחווה בינלאומית ובאנגלית - Brotherhood, ומכך נובעת הדרישה שהחברים מקבלים על עצמם, התחייבות להתייחס לחברי המסדר כאחים בכל העולם. כדי להתקבל למסדר יש צורך לקבל הזמנה והמלצה על בסיס היכרות אישית מזוג חברים במסדר ולהוכיח בקיאות בנושא קולינריה ויין.

מבנה הארגון הוא היררכי, המסווג את חבריו על פי הגדרה של בעל מקצוע או חובב אוכל לא מקצועי ועל פי ניסיונם המקצועי ותרומתם לארגון. חברים שונים זוכים לדרגות שונות בארגון עם זאת, ההיררכיה היא רק מבחינת הדרגות על דש הבגד ולא מבחינת החוויות המשותפות. את הארוחות החגיגיות והאירועים המיוחדים, כל החברים חולקים, נהנים יחד מסעודות מרגשות וקבלות פנים חמות מהמסעדות הטובות בעולם. גם התהליך הפיסי של הקבלה לארגון הוא מסורתי במיוחד, וכולל טקס השבעה והכתרה המבוסס על היסטוריה ארוכת שנים, טקס המשלב חרבות ומנוהל בשפה הלטינית על טהרת תקופת ימי הביניים.

ערכי המסדר

הארגון מגדיר את עצמו כגוף אחווה בינלאומי וזה בעצם אומר הכל - עיקר העשייה מתרכזת סביב אחווה בין החברים הנובעת מאהבה משותפת לעולם גורמה קולינרי. אינדיבדואלים בעלי הבנה ובעלי הערכה לאומנות הבישול והמטבח מתקבצים יחד לחגוג את התשוקה שלהם לטעמים ואיכות, כולל היינות הטובים שמתחברים לחוויה.

מנעמי ונוהגי הארגון

האירועים הם גולת הכותרת של הארגון – הזדמנות להינות מחוויות קולינריות ברמה גבוהה לצד אנשים מעניינים מתחומי הגסטרונומיה, האירוח ועוד שלל תחומים מקצועיים אחרים. אני נהנית מחווית הארוחות מאוד, אך לא פחות ממפגשים מרתקים באירועים השונים, מפגשים עם דמויות ואישים בכל תחום שתוכלו לתאר.

האירוע השנתי המרכזי מכונה ה"שיפטרה", אירוע ההכתרה שנחגג ברוב הדר מדי שנה. באירוע, שנחגג בערב אלגנטי במיוחד המחייב קוד לבוש בהתאם, החברים מתבקשים להגיע עם השרשראות שקיבלו בהכתרה שלהם, לצד הדרגות והסיכות אותן זכו לקבל באירועים לאורך השנים. באירועים מרכזיים וחשובים, מקבלים סיכה לענוד על השרשרת המסורתית, וכך עם השנים, השרשרת מתמלאת בסיכות וסמלים של מקומות ואירועים המסמלים חוויות וטעמים שנצברו עם הארוחות שנחגגו.

 נוהג מקסים שנהוג בעיקר במפגשים בינלאומיים או מפגשים עם חברים מהעולם באירועים מקומיים, הוא נוהג החלפת הסיכות, בו החברים מביאים עימם סיכות של ארץ מוצאם או אירועים שביקרו בהם ומחליפים עם חברים תמורת סיכות מעניינות אחרות. הנוהג הנפלא תמיד מביא עימו הזדמנויות חדשות למפגשים מעניינים והיכרות עם חברים איתן תוכלו לבלות בארוחות מסביב לעולם. ואתם יודעים, אין כמו עצה מקומית למסעדה הטובה בעיר, לא משנה באיזו מדינה אתם!

מעבר לאירוע השנתי, השנה כולה שזורה אירועים רבים הסובבים סביב ארוחות יוקרתיות, השקות מעניינות, סופי שבוע המבוססים על מנות גורמה ואיכות, סיורים ביקבים, אירועי שף ועוד ועוד, כל נושא קולינרי אפשרי החוגג את החיים הטובים ומקדש תענוגות קולינריים מקומיים.

איך הכל התחיל?

למסורת הדרגות והטקסיות המעורבת בעניין יש סיבה היסטורית. שורשי הארגון מגיעים עד שנת 1248, ימי הביניים בצרפת והוא החל את דרכו כגילדה מקצועית שזכתה להכשרות קולינריות ייחודית ואפילו לאישור מלך צרפת לואי ה-13, שהעניק לגילדה תואר אצולה. הגילדה שענתה לשם "צולי האווזים" או "צולי הבשר", זכתה לתחייה מודרנית מחדש בזכות בעלי מקצוע בתחום הקולינריה שהחליטו לשמר את רוח הארגון ולהחדיר רוח עולמית של אחווה בינלאומית, בין חברים במסדרים מרחבי העולם, במטרה להפגיש בין חובבי מזון גורמה לבין אנשי מקצוע בארוחות מרגשות שמשמרות ומקדשות את אמנות המטבח. 

כיום...

מסדר אבירי הגריל לא מפסיק להתחדש, עם אירועים יצירתיים, פרוייקטים חדשים ויוזמות מעניינות שתורמות לאווירת הארגון. המפקדה הבינלאומית אמנם נמצאת בצרפת, היא המגדירה את המדיניות, התוכנית ומסגרת הפעילות של הארגון כולו, אך אך עם מסדר אבירי הגריל העולם פתוח בפני חברי הארגון -  האפשרות להשתתף בארוחות המסדר מסביב לעולם היא פתוחה לכל חבר ארגון, לטייל בעולם ולזכות לחוויות גסטרונומיות בחסות הארגון ולצד חברים מסניפים שונים, החולקים אותה תשוקה ומחויבות לארגון ולאירועים עשירים בטעם ויוקרה.

 

אתם מוזמנים ללינק: שאל את תמי!

ולאתר המסדר הישראלי: http://www.chaine.org.il/about_order.asp

לאתר המסדר הבינלאומי: http://www.chainedesrotisseurs.com