טלפון: 03-6913545


המדריך השלם לשמירה על שלמות המשפחה

המדריך השלם לשמירה על שלמות המשפחה

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.04.2017

 עוד רגע פסח ולפני שאנחנו צולחים את הארוחות המשפחתיות המוכרות, אולי כדאי לנסח מראש כמה כללים שיעשו לנו שקט ושלווה בשולחן: איך מפרידים בין הדודים לחמות, למה לא רצוי לדבר על פוליטיקה,

המשך...

אומנות האירוח

אומנות האירוח

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 08.11.2010

רק מעטים האנשים, יחידי סגולה ומיוחדים, מצליחים להתייחס לאירוח בקור רוח ובאדישות. לעומת זאת, רוב המארחים נכנסים למצב של לחץ רק עם איזכור המילה אירוח, ומיד מרגישים צורך להיכנס לעמדה של התגוננות.

המשך...

 סביב השולחן

סביב השולחן

מאת: שירי דובר | 18.11.2010

מה ואיך לאכול ובלי מילה אחת על דיאטות. שירי שלנו ממשיכה את סדר הפגישות עם תמי לנצוט ליבוביץ. והפעם: על נוהגי שולחן.

המשך...

כישורי אירוח

כישורי אירוח

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 09.11.2010

"אמנות האירוח ושיחות החולין הקצרות, בעלות המשמעות, הן ההתמחות החדשה של הדמוקרטיה בעידן החדש והדבר לו אנו זקוקים בעולם כעת" (פיל קאס, מנכ"ל "קולומבוס", אוהיו, ארצות הברית).

המשך...

נימוסי השולחן בעידן המודרני

נימוסי השולחן בעידן המודרני

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 07.11.2010

כאשר אנו מוזמנים לאירוע בו מעורבת ארוחה, נושא ההתנהגות סביב השולחן עולה למודעות ולעתים גורם לדאגה מסוימת שמתבטאת בשאלות כגון: "באיזה מזלג אשתמש לכל מנה?", "כיצד עליי להתנהג ליד השולחן?", "על מה כדאי לי לדבר"?.

המשך...

פרוטוקול עריכת השולחן

פרוטוקול עריכת השולחן

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 08.11.2010

בארוחה מהנה – האוכל הטעים הינו מרכיב חשוב בהחלט. אולם ארוחה מהנה לא נמדדת אך ורק בטיב האוכל. ומה הכוונה?

המשך...

עשה ואל תעשה סביב השולחן

עשה ואל תעשה סביב השולחן

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 08.11.2010

מהרגע שהתיישבתם ליד השולחן ועד עזיבתו בסוף הארוחה, חשוב לזכור את הכללים הנהוגים בארוחה. אין זה אומר שאנו מתייחסים כאן לדודה הזקנה, אלא מדובר בעניין של כבוד והערכה לזולת והוכחה לכך שאכן אתם יודעים כיצד להתנהג.

המשך...

נימוסים ונוהגים לעריכת השולחן בחגים

נימוסים ונוהגים לעריכת השולחן בחגים

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 05.04.2011

החלטנו לארח בערב החג. הגיע תורנו, בחגים הקודמים התארחנו אצל חברים ומשפחה והפעם אזרנו אומץ והזמנו את החברים והמשפחה לחגוג אצלנו את החג.

המשך...

לברך בנימוס סביב השולחן – כללים ונוהגים

לברך בנימוס סביב השולחן – כללים ונוהגים

מאת:  | 27.01.2015

לא תמיד ברור מהם כללי הנימוס הקשורים בהרמת כוסית, מתי נכון לברך? מה לומר ומתי? האם נכון לעמוד במהלך הרמת הכוסית, או נהוג לשבת? מה קורה אם אתם לא שותים אלכוהול ומצבים נוספים מביכים ולא נעימים.

המשך...

תקנון המתנות המנומס

תקנון המתנות המנומס

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 08.11.2010

כידוע לכולנו, לכל מתנה יש שני צדדים: צד א' שנותן אותה וצד ב' שמקבל אותה. לצד ב' כמעט ואין כל בעיה - הוא תמיד שמח ומאושר לקבל מתנה. אבל... כשהוא הופך להיות צד א' המתנה הופכת בשבילו מטרד ומשימה מסובכת. להביא מתנה או לא? איזו מתנה לבחור? כמה כסף להשקיע בה? איך להגיש אותה?

המשך...

"הצרות" הקטנות סביב נימוסי המתנות

"הצרות" הקטנות סביב נימוסי המתנות

מאת:  | 31.03.2015

אחד עשר סוגיות הנקרות בדרכנו סביב המתנה. מה לעשות שהמתנה אינה מוצאת חן?, איך להתנהג כשצ'ק חוזר? לא הספקתי לקנות מתנה לאירוע, ללכת או לא ללכת"......

המשך...

פרחים ונימוסים

פרחים ונימוסים

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 04.11.2010

במשך דורות רבים משמשים הפרחים כאמצעי סמלי ייחודי לביטוי רגשות, תחושות, תקוות, ברכות וסימפטיה. לכאורה, נראה כי פרחים הם דבר מובן מאליו, שכן ניתן למצוא אותם בכל מקום: בצידי הדרכים, בגינות הבתים ואפילו בעציצים המשרדיים.

המשך...

מסיבת תה – High tea / Afternoon tea

מסיבת תה – High tea / Afternoon tea

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 01.12.2011

בעבר היה מקובל מאוד לערוך מפגשים חברתיים בשעות אחר הצהריים, שהיו מבוססים על שתיית תה. השעה המקובלת למסיבות אלה הייתה 16:00 שעה שבזמננו נחשבת אצל מרבית אנשי העסקים לאמצע היום. ובכל זאת, כך מסתבר, המסורת מחזיקה מעמד וטקסי תה עדיין מתקיימים, אפילו בזירה העסקית.

המשך...

נימוסים, שוקולד ומתנות

נימוסים, שוקולד ומתנות

מאת:  | 10.09.2013

השוקולד הוא מצרך שבהחלט אפשר להתקיים בלעדיו, אבל הרבה יותר מתוק ונעים כשהוא בנמצא. יש ביננו כאלה האוהבים שוקולד יותר או פחות, ויש אפילו את מי שמכור לשוקולד באופן כפייתי. גם לדיאבטיים שבננו דאגו ליצור שוקולד ללא תוספת סוכר.

המשך...

אירוח ברביקיו - BBQ בסטייל

אירוח ברביקיו - BBQ בסטייל

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 08.05.2011

סגנון האירוח הנפוץ ביותר ביום העצמאות הוא הברביקיו או המנגל או בקיצור "על האש". סגנון אירוח קליל יחסית, לא פורמאלי אך בהחלט דורש התארגנות מראש ולא תמיד הוא קל יותר מסגנון אירוח אחר.

המשך...

מסיבות הקוקטייל - המדריך המלא להישרדות

מסיבות הקוקטייל - המדריך המלא להישרדות

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 07.11.2010

לקראת חגיגות השנה האזרחית, קבלו את מדריך שיטת 'סיביליטי' להישרדות באירועים חברתיים. רזי תורת המינגלינג של מסיבות הקוקטייל: איך עושים כניסה מרשימה? באיזה יד מחזיקים את כוסית המשקה? למה סלט עלים הוא לא הבחירה שלכם במזנון? ומה צריך בשביל שיחת מינגלינג מוצלחת. בהצלחה!

המשך...

השמפניה כסמל לחגיגות ויוקרה

השמפניה כסמל לחגיגות ויוקרה

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 29.12.2010

יינות שמפן המבעבעים הפכו במהלך השנים ליינות המסמלים חגיגיות, טקסיות, ניצחונות, הצלחות ויוקרה. בתקופות המלוכניות חגיגה ללא שמפניה לא הייתה חגיגה, וטקס ללא שמפניה בתחילתו העיד על עממיות ועל טעם רע.

המשך...

תרבות הבירה- כוסות הבירה להגשה

תרבות הבירה- כוסות הבירה להגשה

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 30.11.2010

ההיסטוריה של הבירה היא ארוכה ושורשיה מגיעים אף עד אלפי שנים לפני הספירה. עדויות לקיומה ניתן למצוא בכדים שהתגלו בחפירות ארכיאולוגיות באזור המזרח הקדום, במסופוטמיה, ששם נראים איורים של תהליך תסיסה ודמויות מלכים מכובדים לוגמים בירה בכוסות מפוארות.

המשך...

בירה זה גם עניין של כבוד. ויש כבוד.

בירה זה גם עניין של כבוד. ויש כבוד.

מאת: שירי דובר | 19.01.2011

מדברים הרבה על מה שקורה לשוק הבירה בארץ. מדברים על זה שהדרישה למגוון בירות איכותיות מיובאות עולה, ועל זה שגם לגזרה המקומית יש יותר ויותר מה להציע. מאידך, יש המלינים ואומרים שאנחנו עדיין "לא שם".

המשך...

סיגרים - הנאה עטופה בידע

סיגרים - הנאה עטופה בידע

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 07.11.2010

כאשר קולומבוס גילה את העולם המערבי באוקטובר 1492, הוא מצא את האינדיאנים מעשנים צמחים שונים ושאר ירקות ללא אבחנה. קולומבוס הצטרף אל מעלי העשן ויחד גילו את הסיגרים. מאוחר יותר, גילה מגלן את הטבק בקאריביים ובאסיה, ומאז נפוצו טבק וסיגרים בכל רחבי העולם.

המשך...

נימוסים סביב שתיית היין

נימוסים סביב שתיית היין

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ  | 04.11.2010

כל מה שקשור ביין הפך זה מכבר לתרבות בינלאומית ולנושא שיחה פופולארי. הנה טעימה ממושגי היסוד, המסורות, הנוהגים והאנקדוטות הקשורים בתרבות עתיקה זו.

המשך...

מצוינות השירות במסעדה - 'האוכל זה לא הכל'

מצוינות השירות במסעדה - 'האוכל זה לא הכל'

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 20.02.2011

ארוחה מהנה היא שילוב של כמה מרכיבים, והאוכל הוא החשוב שבהם אבל לא רק הוא, היות והוא אינו עומד בפני עצמו אלא יש להוסיף לו את מרכיבי השירות. אווירה מכובדת אך פמיליארית, תרבות שירות מקצועית ואדיבה, עיצוב מוצלח וכמובן אוכל מעולה, כל אלה יחד יהפכו את הביקור במסעדה ל"משהו לדבר עליו בדרך הביתה".

המשך...

הבאטלר (Butler) העכשווי מול רב המשרתים של פעם

הבאטלר (Butler) העכשווי מול רב המשרתים של פעם

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.11.2011

בעקבות שאלות ופניות על מקצוע עתיק היומין של הבאטלר (Butler), החלטנו לכתוב על תפקידיו ועל תחומי האחריות של מקצועי מאתגר, מיוחד ומעניין זה. הבאטלר הוא האדם הבכיר ביותר המופקד על מספר תחומי אחריות בארמון המלוכה, בבתים פרטיים גדולים, וילות ולאחרונה גם בבתי מלון, מלונות בוטיק ועוד.

המשך...