לוגיסטיקה וטיפים לאירוח רב משתתפים
תמי לנצוט ליבוביץ
החלטנו לארח בערב החג. הגיע תורנו, בחגים הקודמים התארחנו אצל חברים ומשפחה והפעם אזרנו אומץ והזמנו את החברים והמשפחה לחגוג אצלנו את החג. מפה לשם כשסיכמנו את מספר האורחים התברר שמספרם עלה על כמות הכיסאות, השולחנות והכלים הנמצאים בארונות, ובטח ובטח על הכלים ומערכת הסכו"ם הכשרים לפסח וכמובן מבחינה כלכלית הערב הפך לאירוע רב משתתפים וגדול עלינו מעט בתקופה זו של חיינו.
בכתבה זו אנסה לתת טיפים מנומסים איך אפשר להזמין, בלי לפשוט את הרגל, להישאר בחיים ויותר מזה גם ליהנות כמארחת ולא להתמוטט בסוף הערב. התארגנות נכונה וחכמה בעוד מועד תחסוך זמן ואנרגיה, ותבטיח ערב שאיננו כרוך בעבודה קשה ומפרכת. כמו בכל תוכנית מורכבת עליכם לתכנן מראש, להגדיר ולתחום את האפשרויות המוצבות לפניכם. לאחר שהחלטתם, דעו שכבר עשיתם חצי עבודה.
"חייבים שולחן נוסף"
בכל דירה גם הקטנה ביותר קימות דלתות, הדלת יכולה בשעת הצורך לשמש כשולחן אם רק נארגן שני "חמורים", (רגליים) ואת הדלת נניח עליהם, (כמובן שנדאג שהידית תהיה בכיוון מטה). לא לדאוג המפה מכסה את הסוד שלנו.
"חסרים כסאות"
בטוח שחלק מהשכנים שלנו עורכים את הסדר מחוץ לביתם. כדאי לברר מראש עם השכנים האם נוכל להשאיל את הכיסאות ולא להשאיר לדקה התשעים מידע זה. והיה ודווקא ביום זה כולם עורכים סדר בביתם אזי אפשר לבקש מאורחינו להביא עמם כסאות מתקפלים.
*הערה: במידה ומספר המוזמנים מאוד גדול וכמו שציינתי הערב הופך לאירוע רב משתתפים ואכן הבית יכול להכיל כמות כזו של אורחים, האפשרות היא לשכור שולחנות וכסאות, מפות וכלים מחברות מקצועיות המשכירות פריטים אלו, אך חובה לעשות זאת זמן רב מראש ושוב לא להשאיר זאת לרגע האחרון.
בחירת צבע האירוע - מונו כרומטי: כמו חוקי התדמית, הסגנון והסטיילינג האישי כך גם חוקי שולחן החג.
המזנון הופך להיות כמו ארון הבגדים שלנו ועריכת השולחן דומה לתהליך ההחלטה מה ללבוש היום, אך יוצאים מנקודת מוצא שמתלבשים לאירוע חגיגי ואלגנטי, לארוחת החג.
החוק הבסיסי: צבע אחד בגוונים שונים תמיד משדר שלמות, רוך ואלגנטיות. (צבעים קונטרסים משדרים דרמטיות).
מפות, מפיות ורנרים: אלו שלושת האלמנטים החשובים הגורמים לאווירה חגיגת. יש הבוחרים מפית וממנה יוצאים לצבעים הנבחרים.
לדוגמא: מפית בצבע שמנת עם הדפסים עדינים של כסף או זהב, פרחים או דוגמאות אבסטרקטיות בצבע בהיר נוסף, נבחר את המפה בצבע התואם.
על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש ברנר, אותה רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו. החומרים שהרנר מיוצר מהם יכולים להיות: תחרות שונות, שקופות ורכות, קטיפה, רשת ועוד.
לאלו שאין להם מפות ארוכות מספיק, במקום לרוץ ולקנות מפות חדשות ויקרות אפשר פשוט להיכנס לחנות בדים, לקנות מפה יפה לפי מטר ולפי רוחב השולחן, שתכסה באופן אחיד, ייחודי ויצירתי את השולחן ותוסיף נופך של צבעים, אופנה וסטייל במחירים סבירים.
*הערה: לפני שנמשיך זה המקום לציין שאם פעם מפות ומפיות נייר שידרו זלזול, פשטות או היו מיועדים למסיבות מחוץ לבית, פיקניקים, ימי הולדת לילדים, היום המצב שונה לחלוטין, ממש מהפכת המוצר. מהעיצובים, הסגנונות, החומרים, עיצוב יוקרתי, האפשרויות להלבשת השולחן, השילובים וההתאמה סטים שלמים המותאמים ברמה הגבוהה ביותר.
כוסות, צלחות וסכו"ם – חד פעמי:
לאלו שאין להם מערכות כלים המספיקה לכל הסועדים או שלא רוצים לשטוף כלים בתום הארוחה, אך יחד עם זאת לא מוכנים להתפשר על רמת ההגשה, קיימים כלים חד פעמיים בגימור יוקרתי, שנראים כמו מערכות כלים יוקרתיות ומהודרות, הכוללות סכו"ם מעוצב, כוסות יין חד פעמיות, מגשים, קערות לסלט ועוד.
כמה קל בסוף הערב לאסוף את כל הכלים ולזרוק אותם לפח. לשוחרי איכות הסביבה אציין שישנם כלים חד פעמיים מתכלים העשויים מחומרים אורגניים. מי שכבר אירח בעבר עם כלים חד פעמיים בוודאי שמע את המשפט; "בטוח שאלו כלים חד פעמיים?" ומי שטרם ניסה מוזמן בהחלט להתרשם בעצמו.
אוהלי שם -place card: גם עיצוב וגם נימוס שילוב מנצח - מי יושב ליד מי?!
קישוט השולחן – סטיילינג:
פרחים, גם הפרחים שנהגו לקשט את מרכז השולחן הפכו לסידורים זוחלים, קטנים ומעניינים. יחד עם זאת פינו את מקומם למעוף היצירתיות העכשווית.
נרות, מקלות קטורת ופרחים ריחניים יפיצו עננים עדינים של ריח נעים. הם עשויים גם לשוות לאירוע אופי חגיגי או מיוחד. הקפידו גם על פמוטים אסתטיים. את הקטורת פזרו בשתיים-שלוש נקודות בתוך הבית. אל תפריזו.
אם אתם חובבי פרחים שימו זר אחד או שניים בפינות בולטות. שילוב של זר פרחי שדה רענן, ריחני וצבעוני, יוסיף לאווירה. היזהרו מפרחים בעלי ריחניות יתר שמאפילים על מרכיבי הריח האחרים.
חלוקה בנטל.
היות והחג הוא אירוע משפחתי וחברי רב משתתפים, שמלבד הארוחה המסורתית יפה וחשוב ליצור אוירה נעימה וחגיגית, שבה גם המארחים יהנו מכל דקה ולא יגיעו סחוטים ומרוששים לערב החג.נהוג ,מנומס ומקובל להטיל חלק מההכנות הארוחה על חברנו הקרובים. כאן המקום של האורחים המקבלים את ההזמנה לשאול את המארחים במה יוכלו לעזור, או מה להביא עמם. אזהרה: לא מקובל להביא פרטי מזון ללא תיאום מראש.
©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ
© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ