טלפון: 03-6913545


אירוח ברביקיו - BBQ בסטייל

אירוח ברביקיו - BBQ בסטייל

אירוח ברביקיו – BBQ בסטייל
תמי לנצוט ליבוביץ
 

סגנון האירוח הנפוץ ביותר ביום העצמאות הוא הברביקיו או המנגל או בקיצור "על האש".

סגנון אירוח קליל יחסית, לא פורמאלי אך בהחלט דורש התארגנות מראש ולא תמיד הוא קל יותר מסגנון אירוח אחר.

נכון שאין פה את סידור מקומות הישיבה ודקויות אירוח אחרות אך כשעורכים אירוע כזה - ההתארגנות היא שם המשחק.

לאירוח הברביקיו או המנגל יש אינספור וריאציות במקומות רבים בעולם ויצירתיות היא מילת המפתח:

אז איך לארח באירוח ברביקיו?

• ראשית, דאגו לסדר ולארגון. חשבו על המיקום המושלם לאירוע הברביקיו. אם יש לכם גינה קטנה – אתם מסודרים, אם לא – הפארק הוא המקום האולטימטיבי.

• לאחר שסגרתם על מקום האירוע הדבר הבא ברשימת המטלות שלכם הוא לתכנן את רשימת המוזמנים. מומלץ להתקשר ולהזמין את האורחים בהזמנה טלפונית מראש. אם ברצונכם להשקיע קצת יותר, הכינו הזמנות שמיות על דפים חומים כהים שקצותיהם שרופים במעט כסימבוליות לל"ג בעומר, ושילחו את ההזמנות בדואר.

• אם אתם מארגנים את הברביקיו בביתכם – התחשבו בכמות האנשים שהגינה שלכם יכולה להכיל. לא נעים לדחוס מאה איש לגינה שמיועדת רק לחמישים. אם החלטתם לארח בפארק – על אחריותכם לדאוג למקום השכם בבוקר האירוע.

• ברגע שאתם יודעים מהי כמות האנשים שמגיעים – זהו הזמן לתכנן את תפריט האירוע. קחו בחשבון שבמהלך האירוע לא תהיה לכם גישה למטבח ולכן היערכו מראש. ההיערכות מראש גם תקל עליכם במהלך האירוח ותאפשר לכם ליהנות ממנו ולא רק לעבוד קשה במהלכו. דאגו לכמויות של שתייה מים, ושקיות אשפה שיהיו בהישג יד.

• היות והרבה זבובים ויתושים אוהבים להשתתף בחגיגות, יש להכין לפידים וחומרים דוחי יתושים. על המארח לדאוג גם לתכשירים נגד עקיצות על מנת שזה לא ישבית את השמחה.

• הדרך הקלה ביותר לארח באירוע ברביקיו היא: אירוח במזנון. אך אין זה אומר שהמזנון צריך להיות בנאלי ושגרתי. הלבישו את המזנון ואת השולחנות בסגנון כלשהו או אפילו ערבבו בין הסגנונות. למשל, אתם יכולים להחליט שהמזנון ייראה קלאסי ואלגנטי אך השולחנות יקושטו בסגנון רומנטי, או כל סגנון אחר העולה על רוחכם. דאגו לכלים מהבית וסדרו אותם יפה על המזנון או לכלים חד פעמיים יפים שניתן למצוא במגוון סוגים וצורות. וותרו על הכלים החד פעמיים הפשוטים ואם אין ברצונכם להשקיע בכלים חד פעמיים השתמשו בסרביז שלכם מהבית לאירוע.

• אבזרו את המזנון ואת השולחנות בנרות, בסידורי פרחים, קטורת, מפות ומפיות מגוונות – כל אלה ישדרגו את מראה האירוע באלף מידות וכמובן אל תשכחו ליצור אווירה כיפית עם מוזיקת רקע נעימה ולא רועשת מדי.

• לפני שאנשים יתחילו להגיע דאגו להוציא את כל המאכלים הלא בשריים כגון: סלטים, פירות, לחמים, שתייה קלה ואלכוהול, חמוצים ועוד. רוב הסיכויים שהאורחים שלכם יגיעו רעבים.

• מנו אדם שאתם סומכים עליו שיהיה אחראי על השתייה החריפה ועל מזיגתה (יין, קוקטיילים ועוד) כמו כן, מנו אדם נוסף שישמור מדי פעם על הגריל כדי שאתם תוכלו להסתובב בין האורחים, להתמנגל (מלשון: לעשות מינגלינג) ולהכיר אנשים שלא מכירים זה את זה, אך דאגו לחזור ולשחרר אדם זה מתפקידו.

• בסיום האירוע דאגו לקינוחים שכולם יאהבו כגון: גלידות, פירות, סלט פירות, מרשמלו על האש ועוד.

ועוד סוגיה חשובה לסיום:

עבור אנשים צמחוניים, האם מנומס להביא סנדוויץ' מהבית ולא לסמוך על המאחר/ת שידאגו לאוכלים שלא אוכלים בשר?

המארחים לא יכולים לספק את רצונותיהם של כל אורח, למרות שסביר מאוד להניח שבאירוע ברביקיו תמצאו שפע של סלטים, ירקות ותפוחי אדמה, יחד עם זאת, אם המארח הוא חבר קרוב, יש ליידע אותו שאתם מתכוונים להביא סנדוויץ' מהבית ולא להרגיש אחר-כך שלא בנוח או שאתם יכולים להציע עזרה בהכנות ולהתנדב להכין את הקיש או את הפשטידה המפורסמת שלכם (כמובן בתיאום מראש).

לעומת זאת, אם הברביקיו נערך אצל הבוס שלכם – אין מה לעשות, אוכלים את מה שיכולים ובמקרה הגרוע ביותר, מחכים לרגע שבו תסתערו על המקרר בבית.

 

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ