נוהגי הגשת קפה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ
קפה הוא חלק בלתי נפרד מחיינו והוא מהווה חלק חשוב ממהלך הפגישות בחברה, בעבודה ובעסקים , לכן חשוב שנכיר את הקודים הבין-לאומיים בנוגע לשתייתו, הן מצד האורח והן מצד המארח במשרד.
- כשמגיע אליכם אורח, במסגרת אירוע חברתי או במסגרת העבודה אתם מציעים לו קפה, חזרו על הצעתכם זו פעמיים. לעתים קרובות אנשים נוטים לסרב להזמנה הראשונה מבושה או מהחשש להטריח אתכם. תתפלאו לראות שכמעט כל מי שסירב בפעם הראשונה, ייעתר להצעה השנייה בשמחה.
- כשאתם מגישים קפה, דאגו תמיד להגיש את הספל עם תחתית או צלוחית הגשה. כשאתם האורחים וקיבלתם צלוחית מתחת לספל, זהו המקום (היחיד) שבו אתם מניחים את הכפית לאחר שסיימתם לבחוש את הקפה. בהזדמנות זו רצוי גם להקפיד ולהניח אותה כך שלא תטפטף על השולחן או על המפה. אם לא קיבלתם תחתית, אתם יכולים להניח את הכפית על צלחת העוגה (אם יש) או על כל צלחת אחרת המונחת על השולחן.
- אם אתם שותים את הקפה ליד שולחן אוכל, יש לוקחת אליכם בכל פעם רק את הספל. אם הקפה מוגש על שולחן נמוך, יש לקרב בכל פעם גם את הצלוחית.
- אם הקפה חם מדי, פשוט ממתינים ונותנים לו להתקרר. לא נושפים עליו בכוח ובטח שלא לוגמים ממנו בלגימות קולניות.
- טיפ קטן - כשאתם שותים קפה הפוך בחברה, זכרו שיש לו נטייה להשאיר שפם לבנבן וקצפי. השתדלו ללגום בזהירות וכן הקפידו לנגב את השפה לאחר השתייה (ובמהלכה).
- אספרסו מוגש בכוסות קטנות, עם תחתיות קטנות מיוחדות. נהוג להגיש לידו גם כוס מים קרים. או מים מוגזים . אם קיבלתם עם האספרסו גם פיסה של קליפת לימון, אתם אמורים להכניס אותה (בזהירות) לתוך הכוס. זה מדגיש את טעם הקפה ומוסיף לו ארומה.
- אין זה נהוג להגיש את הקפה כשהוא כבר עם חלב וממותק. לפני שמגישים את הקפה מניחים על השולחן סוכר, ממתיק מלאכותי וחלב - גם קר וגם חם. כך כל אחד יכול להכין לעצמו את הקפה כמו שהוא אוהב (או להנחות את המארח ליד השולחן כיצד להכין לו אותו, אם המארח מסרב לשירות עצמי).
© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ