טלפון: 03-6913545


מסיבות הקוקטייל - המדריך המלא להישרדות

מסיבות הקוקטייל - המדריך המלא להישרדות

המדריך המלא להישרדות במסיבות הקוקטייל !
תמי לנצוט ליבוביץ AICI,CIP
תאריך: 18.12.11

לקראת חגיגות השנה האזרחית, קבלו את מדריך שיטת 'סיביליטי' להישרדות באירועים חברתיים. רזי תורת המינגלינג של מסיבות הקוקטייל: איך עושים כניסה מרשימה? באיזה יד מחזיקים את כוסית המשקה? למה סלט עלים הוא לא הבחירה שלכם במזנון? ומה צריך בשביל שיחת מינגלינג מוצלחת. בהצלחה!

רגע לפני שמתחילה הספירה לאחור לקראת השנה החדשה, דומה שמסיבות הקוקטייל צצות כמו פטריות אחרי הגשם, וכדי להקדים תרופה למכה - או במילים אחרות: "לצאת מזה בכבוד" - מגלה לנו תמי לנצוט ליבוביץ את סודות שיטת ה'סיביליטי' בהקשר לאירועים חברתיים - רשמיים יותר ורשמיים פחות. מסיבות הקוקטייל לסילבסטר הינם אירועים בעלי אווירה קלילה, אך אל תשכחו שבאירועים מסוג זה כללי האירוח וההתארחות הינם כרטיס הכניסה שלכם למעגל חברתי חדש, וזאת ההזדמנות לנצל את המפגש על מנת לשדרג את התדמית האישית והמקצועית. לפניכם טעימה מגישת ה'סיביליטי' להתנהלות במסיבת קוקטייל, שעושה לכם היכרות ראשונה עם פרוטוקול האירוח הפורמאלי והלא פורמאלי.

 הזמנה בכתב - את ההזמנה שקיבלתם בדואר או במייל כדאי שתקראו ביסודיות. זה הזמן להתייחס לאותיות הקטנות, על מנת להבטיח שתפגינו הופעה מכובדת. את קוד הלבוש תוכלו להתאים לפי שעת ההזמנה, ובאירועים רשמיים יותר יפורט גם קוד הלבוש הנדרש (קז'ואל / סמי פורמל / פורמל). שווה להקדיש עוד כמה רגעים על מנת לנסות ולזהות את אופי הקהל שמוזמן למסיבה - אם יוזמנו לאירוע אנשים שאתם חפצים ביקרם, אל תתביישו לבדוק באינטרנט פרטים שיוכלו לסייע לכם במפגש והקפידו להצטייד בכרטיסי ביקור לחלוקה.

 "עושים כניסה" - אז אם החלטתם לכבד את המסיבה בנוכחותכם הקפידו שישמו לב להופעתכם כבר מרגע הכניסה. בהקשר זה התלבושת שבחרתם אינה הגורם המרכזי ביצירת רושם הכניסה, אלא האופן שבו אתם מתנהלים מרגע כניסתכם. אם נכנסתם בזוג או בלוויית חברים - זה הזמן להיפרד ולהקדיש את עצמכם למטרה לשמה באתם: יצירת קשרים. זכרו: אם נצמדתם למי שאיתו באתם, אתם משדרים במקרה הטוב - חוסר נגישות, ובמקרה הפחות טוב - חוסר מקצועיות.

 שתייה (אפטייזרים) - כמנהג הגויים אנחנו נוהגים לשתות הרבה במסיבות הסילבסטר, ולכן כשמגישים לכם משקאות קחו אותם - גם אם אין בכוונתכם לשתות. לא מנומס להסתובב בידיים ריקות במסיבת קוקטייל, ומניסיון פרטי המלצרים לא ירפו מכם עד שתצטרפו באופן רשמי למסיבה. הקפידו לאחוז את הכוס ביד שמאל על מנת להותיר את יד ימין פנויה ללחיצות ידיים. טיפ קטן: הצטיידו תמיד במפית מתחת לכוס השתייה.

 לחיצות ידיים - מי מושיט ראשון? אם אתם המארחים, הושיטו יד עם כניסתו של כל אורח, אך אם הצטרפתם בתור אורחים למסיבה נסו לקלוט את ההיררכיה הקיימת ביניכם לאדם העומד מולכם - מול בכירים יש לחכות עד שיושיט הם את ידם. אם ההיכרות עברה בהצלחה, אל תתביישו להושיט יד ללחיצה בתום הערב ולהוסיף מספר מילים שיאפשרו לכם המשך היכרות עתידי.

 יצירת קשרים - המפתח ליצירת קשרים הוא פרזנטציה עצמית נכונה והתעניינות כנה בזולת. במפגשים מסוג זה הקפידו להציג עצמכם בשם מלא והוסיפו משפט המתאר את תחום העיסוק שלכם בצורה המעניינת ביותר. כאשר הבן אדם השני מציג את עצמו הביעו עניין אמיתי בנוכחותו, ולכן אפשר לחזור על שמו בקול ולבקש סיועו בהגייתו - על מנת להפגין עניין בזכירת השם.

 מרחב אישי - היכרות חדשה אינה מקנה לכם את הזכות לחדור אל פרטיותו של האחר. נגיעות, למעט לחיצות ידיים, הן מחוץ לתחום - גם אם המסיבה נמצאת בסופה והאווירה משדרת קלילות. באירועים בעלי אופי בינלאומי הקפידו על כלל זה שבעתיים.

אמנות השיחה - מסיבת קוקטייל היא המבחן האמיתי אודות יכולתכם לקיים שיחה עניינית בפרק זמן קצר. לרשותכם עומדות חמש דקות בממוצע, וזהו אינו המקום לשלב שיחות נפש. מטרת השיחה היא לעשות היכרות כללית, למקסם את הרושם הראשוני וליצור תשתית חברתית לעתיד. שיחת היכרות אפקטיבית תסתיים בהחלפת כרטיסי ביקור ובמשפט בסגנון "מתי נוח שאצור עמך קשר?". אל תגזימו במעמד: מעבר מהיר בין שני אנשי שיחה תוך מסירת כרטיסים אינטנסיבית מתאים יותר לאיש מכירות.

 אוכל/מזון - אוכל הוא חלק מטקס האירוח ואכילה משדרת כבוד למזמינים שטרחו ועמלו על המטעמים. הימנעות מאכילה משדרת אאוטסיידריות, אך מאידך - זה לא המקום לארוחות ערב דשנות: איכלו במידה ואל תתנפלו על האוכל. כשמדובר בהגשת מזנון, שימו לב במה אתם מעמיסים את הצלחת: חפשו את המזון הכי פשוט לאכילה וותרו על ספגטי או סלט עלים חתוכים גס, שעלול להיראות בשלבים ראשונים של הלעיסה מגוחך למדי.

 היום שאחרי - תשומת לב שבדיעבד היא תמיד מחווה מוערכת. אל תתביישו לצלצל למארח ולהודות באופן אישי על האירוח. במקרה הזה גם דואר אלקטרוני יעשה את העבודה.

 

בברכת שנה אזרחית טובה ומאושרת לכולנו

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ