"כי אירוח מושלם זה הרבה יותר מאוכל טוב"
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ
אחת המעלות הידועות של הישראלים היא אהבתם לארח ולהתארח. אמנם יש האוהבים יותר את מלאכת האירוח בזמן שאחרים מעדיפים להתארח ולא לטרוח, אך בשלב זה או אחר, כל אחד נדרש לממש את מצוות הכנסת האורחים. למרות תכונה נפלאה זו רק יחידי סגולה ניגשים למלאכת האירוח בקור רוח, רבים מאתנו מתלבטים בשאלות כמו: את מי להזמין? מה להגיש? על מה ידברו? איך נראה הבית? מה יחשבו עלינו? וכולנו מתרגשים ומתלבטים לפני בואם של האורחים. אנו חשים שהאורחים מודדים אותנו בכל פרט ושצריך לעשות הכול על מנת להרשימם: החל בטיב כלי האוכל, דרך מספר המנות ועד לתוכן השיחה.
בכדי להיות מארחים טובים ולהיחשב לכאלה, אין צורך בפיות טובות או בקסמים. כל שדרוש הוא לשנות את נקודת ההתייחסות ולראות את האירוח לא כדבר מחייב שנועד להרשים את הסביבה, אלא כאירוע שנועד להנעים את שהותו של האורח. אחרי הכל, הצלחת האירוח אינה נמדדת בשעות ההכנה שהקדיש המארח במטבחו לקראת האירוח וכן לא בטיב הארוחה שיצאה מתחת ידיו. מה שהופך את האירוח למוצלח או לא הוא בסופו של דבר האווירה הכללית שנוצרה, אופי השיחה שהתפתחה, העניין שנוצר והרגשתם של האורחים (האם הרגישו נינוחים או לא). ולכן, כל שנדרש בכדי להפוך אירוח למוצלח הוא התארגנות נכונה מבעוד מועד, הרבה דמיון, חשיבה הגיונית ושמירה על ראש פתוח. צריך לדאוג ולחשוב מראש על כל הפרטים הקטנים ולא להניח דברים, קטנים כגדולים, ליד המקרה.
תורת האירוח היא לא מדע, היא אמנות. אין דבר שנקרא אירוח נכון, אבל יש תמהיל מסוים - האורחים, האוכל, סדר ההתרחשויות, הסגנון – שהתייחסות יצירתית למגוון מרכיביו משפרת את סיכויי ההצלחה של האירוע/האירוח .
כיצד להסב לאורחים הנאה? זוהי כבר באמת אמנות. אמנות נלמדת ונרכשת.
לכתבה נוספת: http://www.tll.co.il/?lang=il&category=articles&subcat=205&pageart=44
במהלך 4 שעות בסדנה אישית, ניתן ללמוד כי אירוח עשוי להיות חוויה שונה באופן מהותי, חוויה חברתית מהנה ויצירתית .
ומה בתפריט הסדנה?
- מסביב לשולחן – שפת השולחן, הסכו"ם, איך אוכלים את זה ונוהגי השתייה
- המסעדה ונוהגיה
- מזנון חופשי ונוהגיו
- "לחיים", - נוהגי הרמת הכוס. מי מברך, איך ומתי
- הכל אודות פרוטוקול המתנות – האם חובה להביא, מה מביאים.........
- יש פה מישהו שאתם חייבים להכיר" - מי יהיו האורחים שלכם ומהו תמהיל האורחים המושלם.
- להגיד את הדבר הנכון - אמנות השיחה - כיצד לנהל שיחה תרבותית, קולחת ומהנה.
- נוהגי הזמנה, בכתב ובעל פה, כיצד כותבים הזמנה ומה ראוי ולא ראוי לציין בה.
- להרגיש בבית - האמנות של יצירת אווירה נכונה ומתאימה לכל אירוע ולכל אירוח.
- אירוח עם סגנון - מגוון של טכניקות אירוח מקובלות והתאמתן לאירוע.
- לא על האווירה לבדה - תכנון נכון של התפריט. האם לקנות או להכין? כיצד לשלב את האוכל עם מראה החדר ועוד.
- טוב מראה עיניים - כיצד לערוך את המזון והמשקאות בדרכים לא שגרתיות שיתרמו להנאה מהאירוע.
לפרטים והרשמה : 054-6666226 תמי לנצוט ליבוביץ