טלפון: 03-6913545


איך אוכלים את יום הפסטה הבינלאומי?!

איך אוכלים את יום הפסטה הבינלאומי?!

יום הפסטה הבינלאומי – 25 באוקטובר בכל שנה

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

מקורות הפסטה הם עתיקי ימים. פסטה באיטלקית פירושה בצק. הרומאים הם אלו שהחלו להשתמש  בבצק, שעשוי בפשטות, קמח ומים. לראייה, נמצאה פחית אכסון של אטריות מקרוני משנת 1279.

 (בניגוד לדעה הרווחת שמרקו פולו גילה את הפסטה באסיה - סין והביא אותה לאיטליה).

יום הפסטה הבינלאומי הראשון התקיים בשנת 1995, ברומא, ע"י 40 מומחים ויצרני פסטות מכל קצוות העולם במטרה לחלוק ולהעשיר את הידע והזוהר של אטריות אלו לסוגיהן.

מאז ועד היום חוגגים מידי שנה בכל העולם יום זה ומתוודעים לתרבות הקולינארית של מאכל פופולארי במסיבות פסטה, ארוחות במסעדות לסוגיהן ובבתים, כל זאת זה תחת כנפי הארגון הבינלאומי  I.P.O  International Pasta Organization

  להיסטוריה של הפסטה - http://www.pastaforall.info/wordpress/history-of-pasta/

איך אוכלים פסטה - ספגטי, לינגוויני, פטוצ'יני

יש שתי גרסאות לגבי איך האיטלקים אוכלים ספגטי. גרסה א' טוענת שמגלגלים את הפסטה על מזלג שנתמך על כף.

פסטות ארוכות:

פסטות קצרות:

כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ