
טקס עישון סיגרים - עשרה כללים למעשן הסיגרים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ
הסיגר, על ריחו הדומיננטי ומגוון טעמיו, הפך בשנים האחרונות לאורח מבוקש בתרבות העסקית ולנושא שיחה מקובל בכל העולם. מועדוני הסיגרים צוברים תאוצה וזוכים להכרה בין-לאומית, ועישון סיגרים הפך לחוויה משותפת, הן לגברים והן לנשים.
כמו כל טקס תרבותי מודרני, גם עישון הסיגרים מציית לקודים בין-לאומיים, וכמו כל סיטואציה חברתית-עסקית, ההתנהלות בתוכה קובעת מערך כוחות ומייצרת דינמיקה קבוצתית. אם אתם מצטרפים לטקס כזה ומבקשים ש"יצא עשן לבן" בתום הפגישה, תוכלו להשתמש בהיכרות עם תורת עישון הסיגרים כמקדם תדמיתי, כלומר שליטה בתהליך תסייע לכם לקבוע עמדה אמינה וענינית
קיטום קצה הסיגר
לפני שמדליקים את הסיגר קוטמים את קצהו כדי "לפתוח" אותו ולהכין אותו לעישון.
יש שלוש דרכים לחיתוך ופתיחת הסיגר:
- חירור הקצה בעזרת מנקב .
- חיתוך בצורת :V חיתוך בצורה זו יוצר ארובה לעשן ונותן טעם רב לסיגר. גם שיטה זו מקובלת פחות כיום, מכיוון שהסיגרים עבים יותר וחיתוך כזה עלול לקרוע את עטיפת הסיגר.
- גיליוטינה: קוטמת את הקצה בצורה חדה ושווה. השיטה המועדפת והנפוצה ביותר.