טלפון: 03-6913545


הזמנת יין ונוהגיה?

הזמנת יין ונוהגיה?

נוהגי הזמנה, מזיגה ואחיזה של גביע היין

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

נוהגי מזיגה, הגשה ואחיזה של הכוס

 

מה עומד מאחורי המושג סומלייה?

סומלייה הוא תואר אקדמי בתחום היין, המכשיר לטעום ולהכיר אלפי יינות שונים, לדעת להתאים את היין הנכון לאדם הנכון וברגע הנכון ולדעת גם ליצור את החוויה הנכונה ללקוח - כזו שתוסיף להנאה מהארוחה - שהרי את הארוחה אנחנו אוכלים לא רק עם חוש הטעם אלא עם כל חמשת החושים. אמצעי מקובל נוסף לזיהוי הסומלייה מגולם בסיכת אשכול הזהב ובצלוחית מתכת שטוחה, רקועה ומבריקה על צווארו. הסומלייה אחראי על בחירת יינות המסעדה, רכישתם, הובלתם למרתף, אחסונם וקטלוגם הוא קובע את תפריט היינות, מתמחר ומעדכן אותו, בהתאם לבצירים ולכן הסומלייה הוא איש מפתח בכל אירוע מכובד, ובכל מסיבה או חגיגה.

 

בסוף הארוחה

אם האורח מסתפק בקפה, ותרו גם אתם על קינוח והצטרפו אליו לקפה בלבד

 

©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ