טלפון: 03-6913545


עניבה כחלק משפת העסקים הבינלאומית

עניבה כחלק משפת העסקים הבינלאומית

העניבה כחלק מתדמית מקצועית, סמכותית וייצוגית 
תמי לנצוט ליבוביץ
 

העניבה, "התכשיט" של הגבר והדרך העיקרית עבורו לבטא את התדמית האישית, את טעמו וסגנונו ומעניקה מראה ייחודי, מקצועי וסמכותי, כל זאת בתנאי שעשיתם בחירה טובה של עניבה וקשרתם אותה בצורה נכונה.

את התודה למראה זה אנחנו חייבים לג'סי לנגסדורף (Jessie Langsdorf), אשר בשנת 1924 הצליח להמציא שיטה לגזירת עניבה, שתימנע את התקמטותה גם לאחר 100 קשירות, ואלו הן העניבות בהן משתמשים עד היום.

שורשי היסטוריית העניבה הם בקרואטיה, ולאחר מכן בחצרו של לואי ה-14, שהושפע מהקרואטים והפך למכתיב האופנה הגדול של אירופה. העניבה תפסה מקום בלתי מעורער באופנת הגברים, במיוחד אצל האנגלים, והאיטלקים הפכו את עצמם למעצבים מובילים בתחום. בתחילה קראו הצרפתים לאופנה החדשה: 'א לה קראבאט', כלומר, כדרך הקרואטים. בהמשך, קראו האנגלים לעניבה "Neckwear" (לבוש לצוואר) שהפך ל-"Necktie" (קשר צוואר) ולבסוף קוצר ל-"Tie".

מאוחר יותר, אדוארד השביעי, תפס את מקום מכתיב האופנה והחזיר את העניבה לדרך הישר, כלומר, העניבה הייתה שוב ישרה ומסודרת. שנים רבות הייתה העניבה חלק בלתי נפרד ממלתחתו של הגבר האירופאי, גם זה בארצות הברית.

חוקרי האופנה, סוציולוגים, אנתרופולוגים ופסיכולוגים מנבאים את סופה של העניבה, אך אין לבוש אלגנטי, מקצועי ,סמכותי וייצוגי לגבר בלי העניבה. עניבה שווה סגנון ומקנה מראה יחודי להפליא.

כמה כללים שחייבים לדעת על עניבות:

• העניבה משלימה את התדמית האישית/מקצועית שלכם, ומעניקה לכם סמכותיות ומקצועיות.
• העניבה צריכה להתאים לאישיות שלכם, לסגנון האישי, לתפקיד ולסביבת העבודה שלכם.
• עליכם לבחור עניבה שתרגישו בה נוח, שתרגישו "אתם עצמכם" בה.
• אל תענבו עניבה שתמשוך אליה את תשומת הלב. היא צריכה להשתלב כחלק מהמראה הכללי.
• כשאתם בוחרים עניבה חשוב להתאימה ללבושכם. מבחינת מידותיה - על העניבה להתאים למידותיכם - גובה, רוחב, מבנה החזה ועובי הצוואר.
• רוחב העניבה הוא קבוע ומקובל 1/4 3 אינץ' שזה 1/4 8 ס"מ.
• רוחב הקשר צריך להיות בפרופורציה לרוחב הכתפיים, למבנה הפנים ולצוואר.
• אורך העניבה נע בין 132-147 ס"מ. הפרש האורכים מאפשר התאמה לגובה העונב ולגודל הקשר.
• לאחר הקשירה אורך העניבה חייב להגיע עד אבזם החגורה או מקסימום עד חצי האבזם ולא ארוך יותר. כולנו יודעים כמה מגוחך לראות עניבה שנגמרת אי שם באמצע הכרס.

סרט וידיאו ב-You Tube - איך לקשור עניבה

ישנם שלושה סוגים של קשירת עניבה:
• "ארבעה ביד" - Four in hand - קשר צר וארוך, קשר פופולארי/נפוץ מאוד, ומקורו כנראה בתקופה בה נהגי הכרכרות באנגליה נהגו לקשור עניבותיהם תוך כדי עמידה, על מנת שאלה לא יתנופפו יותר מדי ברוח ואחזו ארבעה סוסים ביד בו זמנית.
• קשר "וינדזור" – Windsor - זהו קשר רחב ועבה, מתאים במיוחד לצווארון רחב. הומצא על פי המסורת על ידי הדוכס מווינדזור.
• קשר נוסף שהתפתח ממנו נקרא: חצי וינדזור - Half Windsor זוהי גרסה קלה יותר ומודרנית לקשר הוינדזור המלא.

אמצו לעצמכם את הקשר ההולם את מבנה הצוואר והפנים שלכם, וכן את צווארון החולצה שאתם לובשים.

עצות נוספת:
• החלק הצר של העניבה צריך להיות רק מעט קצר יותר מזה הרחב שמתחתיו הוא נמצא. בצד הפנימי של העניבה ישנו סרט בד התפור אופקית על העניבה וכולל את שם היצרן (המותג) ופרטים נוספים, שתפקידו- להכניס את "זנב" העניבה הצר בכדי שלא יצוץ בצדדים, בעניבות משובחות במיוחד, ישנו סרט נוסף שתפור חזק יותר, ומשמש כ"בית כינוס לזנב העניבה".
• איכות העניבה - חובה להקפיד על עניבות משי או בדים טבעיים אחרים ולא להתפתות לעניבות פוליאסטר, וזאת כדי שה"נפילה" של הבד, ומיצוק הקשר יהיו ללא "עיוותים".
• בסביבת העסקים הקפידו על עניבה סולידית - הן בדוגמה והן בצבע.
• דוגמאות טובות של עניבות – חלקות, פסים, נקודות ופרייזלי. הן לרוב משתלבות היטב עם כל חולצה ועם כל חליפה או ז'קט.
• הגורם הנפוץ ביותר לשחיקת העניבות הוא התרה לא נכונה של הקשר. התרה נכונה מתבצעת פשוט בסדר הפוך מהקשירה. לעתים, לא מתירים את הקשר כלל, דבר זה מקצר את חייה בכ- 90%. התירו תמיד את קשר העניבה.
• אין לענוב עניבות יום אחר יום ברציפות על מנת שסיבי הבד והקמטים יתיישרו.
• אין לגהץ עניבה. יש למסור עניבות לניקוי יבש. יש שתי דרכים ל"יישור" עניבה: האחת, להעביר את העניבה לאורכה באדים העולים מקומקום רותח או ממגהץ אדים - מבלי שהבד יגע במתכת. והשנייה, לתלות את העניבה בחדר האמבטיה ולפתוח את ברז המים הרותחים, כך שהחדר יהפוך לסאונה. באופן כזה, קמטי העניבה נעלמים, הברק שב אליה והיא נראית כאילו זה עתה רכשתם אותה.
• אין לכבס את העניבה בבית. עניבה שהתלכלכה נסו קודם כל לנקות במטלית נקייה הטבולה במי סודה. אם זה לא עוזר, אל תנסו לנקות עם חומרי הניקוי היבש, אפשר לנסות לנקות עם אבקת טאלק. יש לפזר את האבקה על הכתם על מנת שתספוג את השומן במשך שעות אחדות. יש לנקות עם מברשת רכה או מטלית.
• מים משאירים כתם על עניבת משי, כדי לנקותו יש לשפשף את האזור בעדינות בבד משי, אפשר גם עם הקצה הצר של העניבה.
• את העניבה מאחסנים כשהיא תלויה על מוט אופקי, או מגולגלת סביב עצמה החל מהחלק הצר. בנסיעות, הכי טוב לאחסן עניבות בתיק מיוחד המיועד לכך.
• עניבה הינה פריט אופנתי שמשתנה מעת לעת. הקפידו להתעדכן באופנה או פשוט שמרו על קו קלאסי וסגנון אישי אחיד.
• רצוי לקנות את העניבות באופן אישי ולא לשלוח את הנשים לעשות את העבודה עבורכם. התדמית שלכם בעיניי נשותיכם וזו אשר הן רוצות ליצור לכם, שונה בדרך כלל מזו שיש לכם בסביבת העבודה שלכם. מה שייראה נפלא בעיני נשותיכם, עלול להיראות בלתי הולם במקום העבודה שלכם.
• טיפ לסיום: הצטיידו בעניבה נוספת שתהיה בהישג יד למקרה שהעניבה שיצאתם איתה מהבית תוכתם. המיקום האסטרטגי של העניבה בתהליך האכילה הופך אותה מועדת לפורענות.

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ