טלפון: 03-6913545


שבוע הספר העברי?! איך והיכן התחיל?!

שבוע הספר העברי?! איך והיכן התחיל?!

 איך והיכן הכל התחיל?

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

קוראים לנו "עם הספר" ולא בכדי – כותבים ישראלים פרסמו כ-8,500 ספרים חדשים השנה, קוראים ישראלים קראו 6 ספרים בממוצע השנה ו-96 אחוזים מהקוראים בחרו בספרים "רגילים" בכריכת נייר על פני ספר אלקטרוני! (נתונים אינטרנטיים)

שבוע הספר הוא חגיגה מיוחדת במינה ומסורת שלשמחתי נשמרת גם עם התפתחות הטכנולוגיה וקידום אמצעי קריאה באינטרנט, דרך טאבלט או דרך מכשירים ייעודיים לקריאה כמו קינדל. גם אני צעדתי עם הקדמה ופרסמתי את כרכי הספרים שלי באמאזון להורדה אלקטרונית, אך עם זאת, אני עדיין מאמינה שאין כמו ספר טרי ורענן הישר מההוצאה, עם ריח הדיו המתייבש ועם מקום מיוחד על מדף הספרים.

מגיל צעיר שוטטתי בדוכני הספרים עם הוריי. זוכרת את עצמי מדפדפת בין ספרי הילדים ונהנית מהתמונות. כם בנעוריי לא ויתרתי, התקדמתי לספרי נוער והתחלתי לקרוץ לעולם המבוגרים. עכשיו, אחרי ספרים רבים שזכיתי לפרסם וזכיתי ליהנות מתואר המכובד של סופרת רבי מכר, שבוע הספר הוא חוויה אחרת לחלוטין, מרגשת מבחינה שונה. אני גאה ומתרגשת להגיע ולראות את הספרים שלי נרכשים ונכנסים לבתים חדשים ולבבות חדשים, מסייעים לפתוח רעיונות ולהעניק השראה לאחרים ולאנשים שאני לא מכירה. התחושה של מתן תורה חדשה שעוזרת לאינדיבידואל לקדם את עצמו באופן אישי בדרך חדשה היא תחושה מרגשת ומיוחדת שקשה לכמת בתחושות ומילים. כל אחד מעוקבי וכל אחד מקוראיי מרגש אותי בכך שהוא נותן לי אופציה להיכנס לעולמם, ליצור שינוי ולהיות חלק ממסע אישי של התפתחות אישית. אך לפני שאמשיך על ההיסטוריה האישית שלי, בואו נכיר את ההיסטוריה הכללית של שבוע הספר.

איך הכל התחיל? ביום אחד!

לפני שהגיע אלינו שבוע הספר, הכל התחיל ביום הספר העברי! בשנת 1926, ביוזמתה של המוציאה לאור ברכה פלאי, יזמית, כותבת והמייסדת של הוצאת הספרים האייקונית "מסדה" ( הוצאה שכבר לא קיימת למרבה הצער, אחרי ימי פלאי ההוצאה נמכרה להוצאת מודן ואיבדה את כוחה, היא כבר לא קיימת תחת השם מסדה)

יום הספר העברי הראשון התחיל בשדרות רוטשילד כיריד מכירת ספרים שפתח את אפשרויות הקניה לכל מבקר. בימים ללא אינטרט ורשתות ספרים, זו היתה האפשרות היחידה של רבים להיחשף לכותבים חדשים וספרים מעניינים. ההצלחה המסחררת הגיעה מהר ועברה לירידים ברחבי הארץ והשאר כאמור – היסטוריה.

טרנדים בשבוע הספר 2017

ומה קורה אצלנו השנה? איזה ספרים קראו וקנו הישראלים?

השנה, ישראלים קנו יותר ספרים לילדיהם מתמיד. על פי אבי שומר, מנכ"ל רשת "צומת ספרים", הורים מפצים על חוסר הזמן במהלך השבוע דרך קריאה משותפת של ספרים וסיפורים לקראת השינה. בנוסף הוא מציין שבשנה האחרונה, אירועי "שעת סיפור" של קריאה משותפת על ידי מפעילים, זוכים להצלחה מחודשת בקרב ילדים והורים שמחפשים זמן איכות מחוץ למחשב ועולם האינטרנט.

בנוסף, ספרי שירה זוכים לעדנה מחודשת, טרנד שהתפתח בזכות ערבי שירה כמו "סלאם פואטרי" ו-"ערספואטיקה" שהביאו יוצרי שירה לקדמת הבמה וחשפו עולם קוראים לעולם של שירה שהיה רדום יחסית בעשור האחרון, לפחות מבחינת מכירות. ערבי השירה ממלאים אולמות והספרים נמכרים בהתאם. המספרים מדברים בעד עצמם – 52 אחוז מהישראלים השנה קנו ספרי פרוזה בעוד 39 אחוז קראו וקנו ספרי שירה.

בעולם שלי, אני מזמינה אתכם ליהנות מהספר שלי The IBL Code”", תורת העסקים הבינלאומית, במבצע מיוחד באתר שלי www.TLL.CO.IL  - ספר בהנחה פלוס ספר במתנה!
היכנסו לקטלוג הספרים https://goo.gl/V63WTw
או התקשרו לנייד האישי של תמי  054-6666226 ותוכלו ליהנות ממשלוח מיוחד למשרד או לבית!

בנוסף, אני נרגשת וגאה לדווח על הפיכת הספר החדש שלי באמאזון”The IBL CODE”  לרב מכר: http://bit.ly/TamiBooks אתם יכולים לרכוש כרכים בנפרד, את הסדרה כולה ואפילו לקבל כרכים בחינם – הכנסו ללינק כדי לקרוא עוד!