טלפון: 03-6913545


הזמנות אלקטרוניות ומתנות באשראי

הזמנות אלקטרוניות ומתנות באשראי

טרנד החתונות בעידן הדיגיטלי 

מאת: תמי לנצוט ליבוביץ

מזל טוב! החלטתם להתחתן, בשעה טובה. הודעתם להורים, התרגשתם, שמחתם, חגגתם, ייתכן ואתם מרגישים כי אתם הזוג הראשון העומד להתחתן וכי העולם סובב סביב האירוע ובצדק- זהו יומכם המיוחד. מבשרים את הבשורה המשמחת לקרובים ביותר, משפחה וחברים, משתפים ברשתות החברתיות, אולי מעלים תמונה של הצעת הנישואין לפייס, לאינסטגראם , תמונה או סטורי. אך פה אנו נכנסים למכשול המודרניזציה הראשון:סבא וסבתא, החברים הקרובים ביותר רוצים לשמוע מכם את הבשורה המרגשת, באופן אישי, בקולכם ולא לפגוש את הידיעה על איזה קיר בפייס, או תמונה באינסטגראם. תתאפקו מעט,כמה שעות, תידעו את הקרובים ביותר ואז, אין כמו הרשתות החברתיות לשתףאת כולם בשמחתכם. 

אתם נכנסים לתקופה קסומה, ארגון ותכנון החתונה, הרבה שאלות מתעוררות.אך שהגעתם להחלטה הראשונה וסגרתם תאריך, אזור אירוע ומקום,מספר מוזמנים הגעתם לשאלה הבאה?

הזמנות אלקטרוניות או הזמנות מודפסות?

יש לזכור שההזמנה מהווה חלק חשוב מכל האירוע. שליחת ההזמנה לאורחים היא, למעשה, הצהרה על קיום האירוע, גם אם הוא מתקיים רק בעוד חודש או בקיץ הבא, הזמנה יפה מעוררת סקרנות, ואף הכרת תודה וגאווה: "הוא לא שכח אותי, למרות הזמן הרב שעבר" או "גם אנחנו מוזמנים!"; הזמנה אינה רק סוג של אינפורמציה, אלא כרטיס ביקור. הזמנה יפה מרמזת על אירוע מוצלח שיבוא בעקבותיה.

הזמנות אלקטרוניות.

הזמנות אלקטרוניות On Line  הפכו לטרנד יעיל ונוח בפרוטוקול ארגון האירוע הגדול, אירוע החתונה. טרנד שמוזיל משמעותית את הוצאות החתונה ומשאיר חלק מהתקציב החתונה לאייטמים אחרים שאתם רוצים להשקיע בהם.מבורך.השאלה הנשאלת האם טרנד זה מתאים לכולם? האם יש חוקים ונוהגים לשליחת הזמנה אלקטרונית, במייל, כהודעת SMS, או אפילו בוואטסאפ?

בעולם שבו הכל מתנהל דרך מסכי הדיגיטליים, ברשתות החברתיות, עולם שבו הכל מתנהל מהר, עכשיו, מאופיין ע"י סיפוק צרכים מידי ובלחיצת כפתור, אי אפשר להתעלם ולשלול אפשרות יעילה של שליחת הזמנה במייל. אלא ללכת עם הזרם אך לעשות זאת בצורה הולמת, עם הרבה כבוד וסגנון .בקיצור: כללי נימוס לא פוסחים על התנהלות זו.

הזמנות אלקטרונית מנומסות

ועכשיו למתנות באשראי  הטרנד החם בעידן העכשווי:

כבר שנים אחדות מתנות לחתונה הן אאוט ובמקומם מעטפות כסף הם אין. נכון, שבעידן  העכשווי בהחלט מקובל וידוע שהזוג מעדיף כסף על פני מתנות.

מהפכת המתנות לחתונה עברה כמה שלבים :

  1. השלב הראשון היה איך לרמוז לאורחים בעדינות ובנימוס לתת כסף ולא מתנה.
  2. השלב השני, בכניסה לאולמות האירועים הציבו שולחן, מעטפות ועטים למי ששכח חלילה להכין את הצ'ק.
  3. השלב השלישי , השלב בו אנו נמצאים הוא, הצבת עמדות תשלום לכרטיסי אשראי, בהן האורח יכול לחלק את סכום המתנה לתשלומים, מבלי שמקבלי התשלום ידעו על זה. בזמן העברת כרטיס האשראי יש אפשרות גם להוסיף כמה מילות ברכה.
  4. השלב הרביעי, המשוכלל יותר: כבר בקבלת ההזמנה, יש אפשרות ל"שלם", ימים לפני החתונה. כמו כן הברכה גם היא אלקטרונית. הזוג מקבל מראש את הסכום, וכל זה ברשימת אקסל מסודרת והעברה לחשבון הבנק של הזוג.
  5.  מה שנשאר וחשוב בהענקת המתנה הכספית היא הברכה. יש אפשרות להוסיף כמה מילים אמנם לא בכתב יד אלא בהקלדה בלבד, בבקשה,כמה מילים עם פניה אישית, שמית לזוג הצעיר, מילים חמות היוצאות מהלב, כמה מילים אישיות  ומיוחדות.

איפה הזמנים בהם חלק מהאווירה החגיגית של החתונה הייתה, פתיחת המעטפות, הרשימה, הלחץ מה יהיה הסכום הסופי, כמה כל אחד נתן. זמן לעבד את הברכה שהייתה מצורפת וכתובה בכתב יד חם ואישי.

מה נכון יותר, אינה השאלה, מה נוח וקל יותר זה כמובן המודרניזציה. חבל רק על דבר אחד קטן ומהותי, העדר הקשר האישי הקול האנושי. " מזמין אותך לחתונה שלי, לשמוח בשמחתי, ממש רוצה לראות אותך"

לכתבה בנושא נוהגי הזמנות: http://www.tll.co.il/?lang=il&category=articles&subcat=345&pageart=151

צרור כללים לאורחים בחתונות בעידן העכשווי העידן הדיגיטאלי

בעידן של הרשתות החברתיות , צילומי סלפי ,ציוצים, ופוסטים וסטוריס, גם אורחי החתונה חייבים להתייחס למספר כללי נימוס על מנת לכבד את החתן והכלה ביומם הגדול.

©כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ