טלפון: 03-6913545


הטלפון הסלולרי - שילוב של טכנולוגיה מתקדמת ונימוס

הטלפון הסלולרי - שילוב של טכנולוגיה מתקדמת ונימוס

 הטלפון הסלולרי - שילוב של טכנולוגיה מתקדמת ונימוס
תמי לנצוט ליבוביץ AICI, CIP
תאריך: 27.4.08

הטלפון הסלולרי הפך להיות אחד מאמצעי התקשורת החשובים והמרכזיים בחיי היומיום, הן בפן העסקי והן בפן החברתי.

אנו רגילים להשתמש בטלפון ככלי להעברת מסרים, אשר חוסך זמן, מאמץ ואנרגיה. אולם, הטלפון גם מהווה כלי תקשורת - על כל החסרונות הנובעים מכך.

כשאנו מדברים עם מישהו בטלפון, אנו נחשפים אך ורק לאיכות הקול ולסגנון הדיבור שלו, לטונציה ולאופן הגיית המילים, אולם אנו לא רואים את האדם ולא את שפת הגוף שלו. משום שכך, אופן השימוש בטלפון מקבל חשיבות מיוחדת הן כשאנו מנסים להעביר מסר מסוים בטלפון והן כשאנחנו בצד שכנגד - זה שמקבל את המסרים.

המכשיר הקטן, דהיינו, הטלפון הנייד, שנמצא לידנו שבעה ימים בשבוע, 24 שעות ביממה הפך למהפכה של ממש. נסו לדמיין יום אחד בלעדיו, וגרוע מזה, שבוע שלם. חיינו מתנהלים סביבו. הטלפון הסלולרי איננו רק מכשיר המשמש לתקשורת בינאישית, הוא הפך למכשיר מדיה לכל דבר. ניתן לצלם בו תמונות באיכות גבוהה, סרטונים, לשמוע רדיו דרכו, לגלוש באינטרנט, להתעדכן בחדשות, לשלוח מיילים ועוד אלף ואחת פונקציות שעוד לא השכלתי ללמוד.

ברצוני לקחת אתכם אחורה במנהרת הזמן ולהזכיר לכולנו למה מלכתחילה נועד מכשיר הסלולר והאם יש לשימוש בו חוקים משלו? אני בטוחה שרבים יסכימו איתי שלעיתים צלצולי הטלפון הופכים למטרד של ממש. צלצול הטלפון הנייד תופס אותנו ברבים מן המקרים בסיטואציות מביכות כגון: חתונה, תיאטרון, הלוויה, ראיון עבודה, בדיקות רפואיות למיניהן, בליינד דייט, מטוס, הרצאה – בקיצור איפה לא?

השינויים הטכנולוגיים מובילים לשינויים חברתיים ולכן אנשים בעידן המודרני מגדירים מחדש את כללי ההתנהגות ומבדילים בעצמם בין פרטי לחברתי. ממחקרים שנעשו בארצות הברית עולה כי כ-72% מהאמריקאים שהשתתפו במחקר מסכימים כי ההרגל המעצבן ביותר בנוגע לטלפון סלולרי הוא העובדה שמדברים בקול רם מדי, ואם נמצאים במקום ציבורי, מרגישים ממש כמו בכוורת דבורים. כמו כן, 68% מהאמריקאים שהשתתפו במחקר מבחינים לפחות באדם אחד שמתנהג בחוסר נימוס תוך כדי דיבור בנייד. אם זוהי המציאות בארצות הברית – בטח בארצנו הקטנטונת הדין כבד יותר.

וכאן נכנסנו לתחום המקצועי: טכנולוגיה ונימוס הולכים יד ביד. ולכן לא הטלפונים הסלולריים הם הנושא, אלא האנשים עצמם.

להלן מספר טיפים לטלפון הנייד:

1. הטלפון הנייד נועד להעביר מסר – נסו לקצר את השיחה כמה שניתן, כך גם המסר יעבור בצורה אפקטיבית יותר.

2. כשאתם מתקשרים לטלפון נייד – הזדהו בשמכם בתחילת השיחה.

3. בילדותנו לימדו אותנו לא לדבר בפה מלא ולכן זה אולי יישמע מצחיק: אך הימנעו מדיבור במכשיר הסלולרי בזמן הארוחה.

4. אין לדבר בנייד במעלית, במהלך ישיבה, בספריות, בבתי חולים, בתיאטרון, בטיסה, כלומר, בכל מקום האוסר על כך או במקום ציבורי בו סביבתנו תרגיש חוסר נוחות.

5. כמו שיש פינות עישון שרק בהן מותר לעשן, אמצו לעצמכם פינה של פרטיות.

6. אם אתם נמצאים במקום ללא קליטה, הודיעו על כך לצד השני ותחזרו אליו מאוחר יותר. עדיף לדבר באווירה נינוחה ושלווה במקום לשאול "מה אמרת?" אחרי כל משפט.

7. מי חוזר למי אם השיחה נותקה? מי שהתקשר הוא זה שחוזר לאחר שהשיחה נותקה, אלא אם סיכמתם מראש על אפשרות אחרת. כלומר, מי שהתקשר ראשון הוא שמחדש שיחה שנותקה.

8. אם אתם מחזירים טלפון למי שידוע כפטפטן גדול, התחילו את השיחה במשפט כגון: "מר כהן, אני ממהר להחזיר לך שיחה לפני שאני יוצא לפגישה..."

9. שיחה ממתינה - כשאתם מתקשרים למישהו ושומעים צליל של שיחה ממתינה, אתם יודעים שהוא עסוק כרגע. עדיף לנתק את השיחה ולנסות שוב מאוחר יותר. עם זאת, אם השיחה מאוד חשובה ודחופה - תמשיכו לנדנד עד שיענו לכם.

10. כשאתם משוחחים בטלפון ושומעים צליל של שיחה ממתינה, אל תעברו אליה מבלי להקפיד על הכללים הבאים:
* התנצלו על כך שאתם עוברים לשיחה הממתינה ואמרו משפט כגון: "ברשותך, אני אענה,זו שיחה מחו"ל".
* הקפידו על שיחה קצרצרה עם השיחה הממתינה. אל תשכחו את האדם הממתין על הקו.
* כשאתם חוזרים לשיחה הראשונה, השתמשו במילת הקסם "תודה".

• בחרו צלצול נעים וערב לאוזן. זכרו שיש מסביבכם אנשים ולכן נסו גם להגדיר את הצלצול באופן כזה שהוא לא יהיה רועש או חזק מדי.

• נסו להימנע מלספר את תולדות חייכם או את כל מאורעות אמש במקומות ציבוריים כגון: אוטובוסים, תורים, בנקים וכולי. הקדימו תרופה לשיחה: אם אתם נמצאים בפגישה או בארוחה לדוגמא, עליכם לציין בתחילת הסעודה שאתם מחכים הערב לשיחה דחופה מהבן שבצבא או מכל אדם אחר, וכאשר הטלפון ירטוט, עזבו לרגע את השולחן וצאו מהחדר. אם תסננו שיחה נכנסת בלי להודיע מראש שאתם מחכים, הדבר עלול ליצור אצל הסועד עימכם את הרושם שמחר אולי גם הוא יסונן.

• הצעת ייעול: אם אתם מנויים על המכורים למכשיר הטלפון הנייד - זה הזמן להתחיל במלאכת הגמילה. "תשכחו" את הפלאפון בבית לעיתים, וכך תוכלו לגלות שוב את היתרונות הנהדרים בכך שאינכם זמינים כל הזמן, בכל מקום.

• ולסיום, זרקו את ה"הלו" ואת ה"כן" לפח כשאתם עונים לשיחה נכנסת. במקום אמצו מילים חיוביות וחמות כגון: "שלום" או "בוקר טוב".

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ