לבוש בסביבה העסקית החדשה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 08.02.2024דמיינו לעצמכם מצב, שבו אתם מגיעים לפגישה עסקית במשרדו של עמיתכם למקצוע ומוצאים אותו לבוש בחולצת טריקו, ג'ינס וסנדלים. איזה רושם לבושו יותיר עליכם? האם ראוי לעסוק בנושאים מקצועיים כשאנו לבושים באותו הלבוש שאיתו אנו יורדים לחוף הים? האם הייתם יכול לדמיין את עצמכם מקיימים פגישות עסקיות בלבוש מעין זה?
עסקים חובקי עולם ואנתרופולוגיה תרבותית
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 20.03.2021מחקרים מראים שכישלונות בעסקים מעבר לים הינם לעיתים תכופות תוצאה של חוסר התאמה וחוסר הבנה של דרכי החשיבה וההתנהלות הזרות, ולא של חוסר התאמה טכנית או מקצועית. ברור לנו כיום שנורמות תרבותיות מהוות השפעה מכרעת על התנהגותו של הפרט, ושדפוסי תרבות לא פורמאליים משפיעים על מטרות הארגון והישגיו העסקיים.
יסודות שפת העסקים הבינלאומית
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 27.12.2020העולם הדינמי והתחרותי, הוא כר פורה להתפתחות אישית בלתי פוסקת, לבנייה חזקה ומחושבת של "האינדיבידואל הגלובלי", לצבירת כלים שימושיים להתנהלות יומיומית אפקטיבית, לשדרוג עצמי בכל תחומי החיים, שאפילו השמיים כבר אינם מהווים גבול. הכפר הגלובלי קורא לאינדיבידואל לנסות, להעז, להכיר, לרכוש , ליצור, להתמודד ולא לוותר. אדם המבקש למצוא לו מקום של כבוד בכפר הזה צריך לשמור כל העת על ראש פתוח ולחשוב "מחוץ לקופסה". התנועה והיצירתיות, המהירות וסיפוק הצרכים המידי, הם מאפיינים חדשים של העולם הזה.
טיפים לנשים בעבודה ובעסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 12.04.2022בזירת העסקים יש שתי מערכות חוקים: האחת, שלמדתם כחלק מההכשרה המקצועית לתפקיד – בהשכלה מסודרת או תוך כדי עבודה. נשים לרוב שולטות היטב בידע זה. השנייה היא מערכת לא כתובה של חוקי המשחק, שאותה יודעים רוב הגברים ונשים מצופות להכיר ולכבד אותה גם כן. בתור שלב ראשון, לדוגמה, אישה שלבושה כראוי לעסקים משדרת בקיאות בדרך שבה מתנהלים הדברים. הכרת החוקים מאפשרת למתוח את החבל בשעת הצורך. לגברים ולנשים יחס שונה לחוקים, וקונפליקטים נולדים כתוצאה מההבדלים בפרשנות. גברים ילכו רחוק ככל האפשר ויחפשו פרצות במסגרת,
נשיקות בעסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 08.02.2020בעסקים גלובליים ובפגישות רב-תרבותיות שבהן לוקחים חלק בעלי אמונות ומסורות רבות ומגוונות, נשיקה יכולה להתפרש בכל מיני אופנים, חלקם לחיוב וחלקם לשלילה. אותה נשיקה תמימה, שבמזרח התיכון נתפסת כמחווה של פיוס וכאות לכבוד ולחברות, תיתפס במזרח הרחוק כחילול הקודש, כחצייה של הקווים האדומים. במקום אחד היא תסלול את הדרך לעסקה מוצלחת ובאחר – תסתום את הגולל על כל מערכת היחסים. בהתאם לכך ובצדק, נשאלת השאלה: האם במסגרת עסקית יש לוותר על הנשיקה לחלוטין?
חזרה לכושר ולעסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 22.05.2020ההתייחסות למראה החיצוני היא חלק מן השפה העסקית הבין-לאומית, והיא שונה מאוד מזו שהייתה נהוגה בעבר. אם פעם שידר המראה המבוגר ניסיון וסמכות, בתקופתנו השתנו הקריטריונים. הצעירים כבשו את העולם העסקי בהבנת המציאות שלהם, בחשיבה הדינמית, ביצירתיות ובפתיחות. גם אלה שאינם צעירים עוד, אבל מבקשים לשמור על מקומם בזירה העסקית, דואגים לשמור על הופעה רעננה ואנרגטית. המראה הצעיר הפך לכלי שמשרת עסקים כדי להעביר מסר: "אני מעודכן", "אני חזק", "אני כאן כדי להישאר".
ניהול נשי בעולם גברי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 13.03.2022סקטורים שבהם יש אחוזי חדירה גבוהים של נשים לעמדות ניהול עולות שאלות אחרות, הקשורות לחיבור בין נשים ותרבות עסקית: האם נשים עושות עסקים בצורה שונה מגברים? האם הן משחקות לפי חוקים וכללים שונים מאנשי עסקים שהם גברים? האם יש משהו באישיות של נשים, המביא אותן לנהוג אחרת בעסקים? האם יש מקום ל"ערכים נשיים" בסביבת עסקים? ועוד כהנה וכהנה.
תירוצים מתחמקים בעולם העסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 25.02.2018בעולם העסקים, מתן שירות ללא רבב מתבטא בתדמית טובה של המותג לאורך זמן רב ובהמרות טובות יותר שמתבטאות ברווחים גדולים יותר. אך לצערנו, שירות חף מטעויות הוא דבר שאינו קיים, חלום בלתי ניתן להשגה, לכן חשוב לדעת להתמודד גם עם מכשולים שעומדים בדרכו של איש עסקים, מנהיג ומנהל כאשר הוא מתמודד עם בעיות בכל רמות שירות מול הלקוח – משלב סגירת העסקה עד להנעת תהליכים, מרגע ההזמנה עד שלב האירוח וסיום האירוח, מרמת הפקיד עד לרמת המנכ"ל. המוטו שלנו במקרה הזה הוא: תירוצים אואט – פתרונות אין!
תרבות שונה, בסיס אנושי משותף
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 10.08.2017מחקרים מראים שכישלונות בעסקים מעבר לים הם לעתים תכופות תוצאה של חוסר התאמה וחוסר הבנה של דרכי החשיבה וההתנהלות הזרות, ולא של חוסר התאמה טכנית או מקצועית. כיום ברור שנורמות תרבותיות הן בעלות השפעה מכרעת על התנהגותו של הפרט, כמו גם שדפוסי תרבות לא פורמליים משפיעים על מטרות הארגון ועל הישגיו העסקיים. חוסר תשומת לב וחוסר הבנה של ההקשר התרבותי מובילים לעתים לאי-הבנות, לקצרים בתקשורת, לתביעות משפטיות ועוד, ומכאן גם לפגיעה חמורה בעסקים.
לחנך ילדים לנימוסים בעולם העסקים הגלובאלי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 20.03.2017התרבות האנושית עברה, ועדיין עוברת, גלגולים רבים. שינויים רבים פקדו אותה, הן בתחום הטכנולוגי והן בתחום החברתי. כיום העולם שלנו הפך לכפר גלובלי. בזכות אמצעי התקשורת והתחבורה המהירים והמשוכללים, המרחק הגיאוגרפי הצטמצם. כיום קיימים קשרי תרבות ומסחר בין מדינות שונות שאין ביניהן כל קרבה גיאוגרפית. כחלק מהשינוי החברתי שעברה התרבות האנושית במהלך השנים, השתנתה גם הגדרת הילדות - ההנחה היא שילדות היא רעיון תרבותי שמתחיל מנקודת אפס ומשם מתפתח.
נשים במגרש העבודה והעסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 05.03.2022בסקטורים שבהם יש אחוזי חדירה גבוהים של נשים לעמדות ניהול, עולות שאלות הקשורות לחיבור בין נשים ותרבות עסקית: האם נשים עושות עסקים בצורה שונה מגברים? האם הן משחקות לפי חוקים וכללים שונים מאנשי עסקים שהם גברים? האם יש משהו באישיות של נשים המביא אותן להיכנס לעסקים בראש אחר? האם יש מקום ל"ערכים נשיים" בסביבת עסקים? ועוד כהנה וכהנה.
פרוטוקול הלבוש הייצוגי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 22.08.2016אדם הלבוש כהלכה לא רק נראה טוב יותר. בטחונו גובר, הוא מתקשר יותר, הוא יוצר אמינות, משדר יעילות ויצירתיות, מפגין נאמנות כלפי החברה ומשפיע לטובה על רמת האדיבות והנימוס הבינאישי. המראה המוביל היום הוא המראה הצעיר, וסביבת העסקים מצפה מאדם להיראות במיטבו.
כרטיס ביקור כחלק מתדמית אישית
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.05.2019החלפת כרטיסי ביקור היא חלק הכרחי בפרזנטציה עסקית. היא מתרחשת מיד לאחר לחיצת היד ומשלימה את המסר החושי שמעביר האדם. אם אנרגיית הגיית השם היא המסר הקולי ולחיצת היד היא המסר הפיזי, הרי שכרטיס הביקור הוא המסר הוויזואלי.
פגישות עסקים - איך מתנהלים
מאת: | 28.12.2014כאשר מנהלים פגישות עסקים ברחבי העולם, נוכרח איש העסקים ללמוד את קודי ההתנהגות והנימוס של אותה מדינה.
קורות חיים כחלק מתדמית אישית מקצועית ואמינה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 29.09.2021החיים בעידן הדיגיטאלי מכניסים אותנו לשקיפות, שלכאורה הופכת את חיינו לקלים יותר. כל המידע הרלוונטי גלוי וזמין לכל אדם בעקבות הנגישות למחשב, ואם יש ספק–אין ספק, פשוט בודקים.
עסקים באויר
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 18.09.2023כללי הטיסה דורשים מכם לשמור על מושב זקוף רק בזמן ההמראה והנחיתה. עם זאת, לפני שאתם משעינים את המושב אחורנית, וודאו שזה לא מפריע לאדם שמאחוריכם. לעולם על "תטרקו" את המושב אחורה, זה יכול לגרום לנזק למחשב נייד פתוח או לפגוע בנוסע שמאחור. בנוסף, תמיד ישרו את המושב בזמן הארוחה. התחשבו באחר, ממש כמו שאתם רוצים שהאדם שלפניכם יתחשב בכם.
ברכות מנומסות לשנה אזרחית חדשה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 07.01.2021כאשר שולחים ברכות לאדם מתרבות או דת שונה, יש להתייחס לסגנון הברכה אותה אנו שולחים ובאיזו צורה. דואר, מייל,SMS, וואטסקאפ... חשוב שהברכות לא יכילו סמלים ומושגים דתיים. כמו כן, יש לוודא כי הטקסט עצמו אינו קשור לדת כלשהי ולכן מספיק לכתוב "חג שמח" Happy Holidays, "שנה טובה" happy new Year,
ישיבת מועצת מנהלים מנומסת
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 28.11.2021התכנסות חברי מועצת המנהלים היא חלק משגרה המתנהלת אחת לחודש, לשבועיים ואף בתכיפות גבוהה יותר. למרות זאת, בדומה "למועצת חכמים" היא מאוד חשובה ומכובדת, וחייבת להיות מקצועית, יעילה ונעימה.
ראיון עבודה - מדריך הכנה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 22.09.2020בעידן המודרני בו אנו חיים, ראיונות העבודה מהווים הליך מקצועי רב ערך בכל הנוגע לקבלת תפקידים מקצועיים חדשים או ג'ובים נחשקים. כיום, כל הליך ראיון עבודה אליו זומנתם יכול להשפיע רבות על גורלכם ועתידכם המקצועי
איך לפטר עובד בנימוס?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 01.02.2022אנו חיים בתקופה לא קלה, בלשון המעטה, בה הפיטורין הם המוניים, השוק בטלטלה כלכלית קשה, ובלית ברירה, פיטורין ואבטלה הם חלק ממנה. אם בחיי השגרה רגע הפיטורין קשה לשני הצדדים, הרי שבתקופת הקורונה קשה שבעתיים, כשאחד הרגעים הקשים ביותר בחייו של מנהל, שכיר כעצמאי, הוא הרגע שבו עליו לפטר את אחד מעובדיו. אין ספק שכל אחד היה מוותר ברצון על התפקיד העצוב, אך בכל זאת – מי צריך לעשות את העבודה הקשה הזו, תוך שמירת כבוד ויחס האנושי למפוטר/ת?
networking - איך עושים את זה?
מאת: | 25.03.2017מפגשי נטוורקינג יסייעו גם לכם לקדם את ענייניכם העסקיים, וכל זאת תוך כדי יצירת "רשת חברתית" הפועלת מחוץ לגבולות הרשת הוירטואלית. בדומה לכל מקום אחר בעולם המערבי, גם בישראל הפכו מפגשי ה- NETWORKING למקום מפגש חברתי.
בוקר טוב עולם
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.02.2021העולם הגדול שלנו (ובעיקר זה המכונה "מערבי"), הפך מזמן לכפר קטן שבו כולם מצייתים לאותם צווי אופנה, נוסעים במכוניות דומות, צורכים חומרי תרבות דומים, שואפים להישגים דומים ו… סובלים מצרות דומות.
לעשות עסקים במזרח הרחוק – הדרך הנכונה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.05.2019אבל כשאנחנו – אנשי עסקים ויזמים ישראלים – רוצים לעשות את הקפיצה קדימה ולהרחיב את העסקים שלנו מזרחה לכיוון ההצלחה שמובטחת לנו שם, חשוב לזכור שלא מדובר בעסקים בצורה ובמבנה שאנחנו מכירים. במדינות המזרח הרחוק נהוגים מנהגים ומקובלות התנהגויות אחרות מאלה שאנחנו מכירים בשווקים המערביים, ובמיוחד במדינת ישראל. ניתן להבין, אם כן, שלא ממש מספיק לחפש באינטרנט טיסות לתאילנד, לעלות על הטיסה הראשונה ולהתחיל להצליח בגדול במזרח הרחוק – אנחנו צריכים להיות מוכנים למה שיצפה לנו שם. קצרה היריעה מלתאר את ייחודה של כל
מדד הדיוק בעידן העכשווי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ , איחור, דיוק, לאחר בנימוס, שעון, דייקנות, מדד הדיוק בעידן העכשווי, | 30.12.2021אדם דייקן נותן תחושה שאפשר לסמוך עליו, שנוח ונעים לעשות איתו עסק, שכן הוא בוודאי גם עומד בהבטחותיו, מבצע את תפקידו בדייקנות ובמועד ואינו שוכח את מה שעליו לזכור. אם קבעתם פגישה, הגעתם בדיוק בזמן ואולי אף מעט קודם, כאילו אמרתם: "אכפת לנו ולכן עשינו מאמץ".איחור, לעומת זאת, מתפרש כזלזול, כחוסר התחשבות, וכרשלנות מעליבה, גם אם הוא נסלח בסופה של ההמתנה. כאשר אדם מאחר לפגישה - גם אם הביא אישורים וקבלות מטעם הכוחות העליונים שמנעו ממנו להגיע בזמן, אין ספק שנפער סדק קטן בחומת האמון.
איך להתכונן לראיון עבודה?!
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 22.09.2020ראיון עבודה מתבצע בתנאי לחץ. בוחנים ומעריכים אותנו במצב רגשי קשה, מתח ועצבנות, משווים אותנו לאחרים, בוחנים אותנו מכף רגל עד ראש ומוציאים אותנו משיווי המשקל. אנו מרגישים זרים ולחוצים. בתהליך ראיון העבודה אנו עוברים ביקורת בארבעה מישורים המשלימים, משדרים ויוצרים את אותה התרשמות ראשונית חיובית, אמינה ומקצועית.
הטרדה מינית - או חיזור חסר טאקט
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 05.04.2022יחסי העבודה בשנים האחרונות הפכו סבוכים יותר מבעבר. תחת הדגל המתנוסס בתקופתנו לשוויון בין המינים, לפתיחות, לחופש בחירה ולשוויון הזדמנויות, משחק במגרש העסקי רוב גברי מוחץ. הרוב הזה שולט ומנווט את כניסת הכוחות הנשיים. נשים שונות מגברים. בין המינים קיימים הבדלים פיזיולוגיים בגודל, בצורת הגוף, בכוח, במערכת ההורמונאלית, ולא במפתיע גם שוני משמעותי בדפוסי ההתנהגות.
רומן בעבודה
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.05.2019לקראת ט"ו באב החלטנו לדבר על הנושא הבוער של רומנים בעבודה. לא פחות חשוב מהקשר האישי היפה הנרקם בין בני הזוג הוא היחס אל החברה הסובבת את הזוג הטרי. מה עושים עם העובדים שסביבנו? עם הבוס? האם לגלות? ואם כן, האם מחזיקים ידיים מול הפקס? מתנשקים במעלית?
הפפראצי והסלבס - אויבים או קולגות?
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.05.2019הם עוקבים אחרי הסלבס לכל מקום, חודרים להם אל המרחב האישי, מחטטים בפרטיותם. הם מפיצים שמועות חסרות בסיס ולעיתים חסרות שחר, בלי שום התחשבות בהשלכות שיש למידע הזה על חיי הסלב. צלמי הפפראצי לא רק שאינם מצייתים לחוקי הסיביליטי, הם חוצים את כל הקווים האדומים.
האישה בעבודה ובעסקים בעידן העכשווי
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 13.03.2022נאיבי יהיה לומר כי כעת, הכל מתנהל על מי מנוחות, שכן לא כך הדבר. ישנם עדיין גברים המסתייגים מנוכחות נשית בסביבת העבודה, וישנן עדיין נשים רבות הטוענות לאפליה על רקע מיני וחוסר שוויון זכויות והזדמנויות אמיתי. גם התפתחות נושא ההטרדה המינית בעבודה מעידה כי לא הגענו עדיין לחזון לאחרית הימים.
ספורט ועסקים
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 09.05.2019עם הקידום והעלייה לשלבים הגבוהים, גדלים המתח והאחריות. הזמן הופך למצרך יקר ערך ואנו נוטים להשקיע אותו יותר בעסקים ופחות בעצמנו. וכך, בעוד שעות העבודה בולעות את שעות הפנאי, אנחנו משמינים ומסתרבלים, ולעתים קרובות מאבדים שליטה במקורות האנרגיה הנפשית והפיזית שלנו.
שפת העסקים הבין-לאומית – IBL Code
מאת: תמי לנצוט ליבוביץ | 31.03.2023אנו חיים בעולם חסר גבולות, הן במובן הפיזי – כבר מזמן אין האוקיאנוס מפריד או אפילו מעכב העברת מידע או קשירת קשרים ועסקאות בין אנשים הנמצאים משני צדדיו; והן במובן ההתנהגותי, בין אם מדובר בערבוב בלתי ניתן להפרדה בין העשייה העסקית לבין תרבות הפנאי, בין החיים המקצועיים, לחברתיים.