טלפון: 03-6913545


פסח - "אירוח עסקי לכל דבר"

פסח - "אירוח עסקי לכל דבר"

מה בין ליל הסדר ל"אירוח עסקי" ובין יציאת מצריים לשדרוג תדמית?
תמי לנצוט ליבוביץ  

פסח הוא אחד החגים החשובים בלוח היהודי, והוא מעניק לנו שני ערכים חשובים: הראשון בא לידי ביטוי במנהג "כל דכפין ייתא ויכול, כל דצריך ייתא ויפסח", שזה בתרגום מארמית: כל הרעב יבוא ויאכל, כל הצריך יבוא ויעשה את הפסח. במילים אחרות, חג הפסח מצווה אותנו לנהוג בסיביליטי. החובה היא לא רק להקפיד על סעודה משפחתית, אלא גם להזמין את מכרינו הבודדים להסב עם משפחתנו אל השולחן. פסח הוא הזדמנות נפלאה לטפח "קשרי חוץ". אם אתם מכירים תושבי חוץ שחיים בארץ, או מבקרים כאן בתקופת החג, ידידים ועובדים בסביבתכם, אין דבר יפה ונכון יותר מלהזמין אותם אל ביתכם בליל הסדר. קולגה עסקית שהתארח בביתכם בפסח לעולם ירגיש קירבה ומחויבות כלפיכם, אבל מן הסוג שהושג בזכות ולא בחסד.

ואם אנו כבר עוסקים בענייני אירוח עסקי, אי אפשר שלא להתייחס לסוגיית המתנות לחג. מתנות נהוגות בעיקר במסגרת המצומצמת של מקום העבודה ובפרט בין מעסיקים לעובדיהם, כמו גם בין משתתפי אותו ליל סדר.

לעומת זאת, לגבי ברכות – כל המרבה הרי זה משובח. כרטיסי הברכה בדואר רגיל ואלקטרוני מעניקים אפשרות לחדש קשרים ולהתעדכן עם אנשים שלא נמצאים עמם בקשר לאורך השנה כולה. בעסקים, זו הזדמנות לחדש קשר עם לקוחות כמו גם אסטרטגיה טובה לשימור לקוח.


כמה טיפים לכרטיסי ברכה אינטרנטיים:
• אסור לחשוב שכרטיס הברכה יישאר פרטי וייקרא אך ורק על ידי הנמען ועצמכם. לכן חשוב שהטקסט הכתוב לא יפגע באחרים ולא יכלול אינפורמציה אשר אין ברצונכם להפיץ.
• הטקסט חייב להיות מתומצת, מתוך שאיפה לגלות רגישות כלפי הנמען וזמנו, ולסיים בחתימה אישית הכוללת שם וכתובת אינטרנט. בעסקים יש לכלול גם את שם החברה, מעמד/תואר. החתימה האישית תכלול עד 4 שורות.
• אין לשלוח כרטיס ברכה ברשימת תפוצה, משום שאז ברור לכל שהכרטיס אינו אישי.
• כרטיסי ברכה עסקיים צריכים לשדר רצינות ולהיות פורמאליים למדי. למשל לכלול את לוגו החברה, לא להשתמש באותיות גדולות ולא לברך בצורה היתולית.\

אגב, לא רק ללקוחות ישראליים אפשר לשלוח ברכות לחג. תקופת הפסח שלנו מקבילה לחג הפסחא הנוצרי, ובהחלט ניתן לברך גם אותם ביום חגם. רבים שואלים האם נכון שאדם מתרבות אחרת כגון יהודי ישראלי, ישלח כרטיס ברכה המתייחס לחג שאינו קשור אליו? ואם כן, מה עליו לכתוב? איזה סוג כרטיס עליו לשלוח? ועוד שאלות מסוג זה. התשובה לשאלה הראשונה היא חד משמעית: כן, יש מקום לשלוח כרטיסי ברכה לחג הפסחא, גם אם אינכם באים מתרבות אשר חוגגת אותו.

העולם בו אנו חיים הפך מזמן לכפר גלובלי, אשר בו גבולות לאומיים וזהויות דתיות, מיניות ועוד, שאינם מהווים גורם מפריד בין תרבויות שונות. כולנו לומדים, משתפים ומשתתפים גם במסורות של תרבויות אחרות, מאמצים נוהגים חדשים שבעבר לא היינו חשופים אליהם. בחג הפסח נאמר "והגדת לבנך", כלומר אנחנו מצווים להעביר את המורשת ואת זיכרון יציאת מצריים, ולספר עליהם לאחרים. באותה מידה, השתתפות בשמחתם של בני תרבויות ודתות אחרות בזמן החגים שלהם היא מקובלת ורצויה. 

עוד ערך יפה ומיוחד שמקנה לנו חג הפסח הוא החירות. נאמר לנו שכל אדם חייב "לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצריים", כלומר להסיר את כבלי השעבוד, להיות חופשי ונאמן לטבעו ולצו מצפונו. בעיני זוהי הזדמנות מצוינת ל"סדר פסח" תדמיתי, להתנקות כללית מכל הדברים שאינם מתאימים לנו, לבדק בית רציני ויסודי של מי אנחנו ולאן מועדות פנינו, ובהתכוננות מודעת וחגיגית לקראת השגת יעדינו בחיים. פסח הוא חג ההתחדשות. אנו נוהגים לקנות בגדים חדשים, לנקות היטב את בתינו, להיפטר מכל מיני מטענים מיותרים שצוברים אבק בארונותינו כדי להיות מוכנים ליציאה מהשעבוד. אני מציעה לעשות זאת לא רק באופן פיזי, אלא גם בצורה מנטאלית. פזרו את האבק המכסה את עתידכם ובחרו מסלול ברור שתוכלו לצעוד בו בנחישות.

טיפ אחרון חביב לחג האביב,

כשאתם עסוקים בסדר הפסח שעליו דנו, עשו זאת בנועם. הניחו למזג האוויר הנעים להשרות עליכם אווירת רוגע. קחו את עצמכם בקלילות ואל תשפטו את חסרונותיכם בחומרה. פסח הוא חופש שמוטב לנצלו בצורה חיובית על מנת שיעניק לכם את האנרגיה הדרושה לחודשי השנה הבאים.
חג שמח!
                                                                                         © כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ