טלפון: 03-6913545


מסביב לשולחן בראש השנה

מסביב לשולחן בראש השנה

נימוסים סביב השולחן בראש השנה

תמי לנצוט ליבוביץ  CIP
 

ראש השנה מעלה תמיד את השאלה הנצחית "אצל מי חוגגים?", במידה והפעם הגיע תורכם לארח, להלן מספר טיפים שיקלו על המשימה ויעזרו לבנות אווירה נעימה וחגיגית.

בתור מארחים הדגש החשוב ביותר הוא מי הם האורחים, סידור השולחן וסדר הושבת האורחים.

• בניגוד למה שאתם חושבים, האורחים לא באים רק בשביל לאכול, מה שחשוב באמת זו האווירה והקשר האנושי, לשם כך בדיוק נפגשים בחג זה. במקום לעמול על עוד מנה מרשימה ומסובכת, עדיף לשמור את האנרגיה לערב עצמו ולתקשורת זורמת ונעימה עם המוזמנים.

• האירוח נראה לכם כמעמסה גדולה מדי? זה בהחלט לגיטימי להתחלק בנטל האירוח עם שאר החברים ובני המשפחה. אבל, לא מומלץ לאורחים להביא דברי מזון על דעת עצמם ללא תיאום מראש. המארחים הם אלו שיחליטו מה יביא כל אחד.

• רוצים שסידור השולחן יהיה מרשים וחגיגי? לא חייבים לרכוש כלי אירוח חדשים מפות חדשות וכדומה. הסוד הוא ביצירתיות ובשילוב הנכון של פריטים קיימים. עם מעט השקעה ומחשבה, תוכלו להלביש את השולחן באופן חגיגי ומקורי.

תפוחים, רימונים וסוגי דבש בגוונים שונים הם המעניקים את הצבע, האופי והחגיגיות והם מוגשים לרוב כמנה ראשונה ואישית. אפשר להתאים את עיצוב השולחן לצבעי הפירות. אפשר, למשל, לשלב רימונים ותפוחים בסידור פרחים ססגוני במרכז השולחן.

• "מי יושב ליד מי?", "למה אין לי מקום?" עוד שאלות מטרידות שאפשר להימנע מהן. נוהג המארחים הוא לבחור את המוזמנים ולדאוג לסדר הישיבה מבעוד מועד. אם רוצים להיות אלגנטיים ומקוריים יותר, אפשר לסמן את מקומות הישיבה באמצעות תגי שם (אוהל שם) שמונחים מעל הצלחות.

• יונית לוי לא ממש הוזמנה לארוחת החג, לכן כדאי לכבות את הטלוויזיה, את הרדיו ואת שאר אמצעי התקשורת במהלך הארוחה. מוזיקת רקע שקטה ונעימה מקנה אווירה הרבה יותר אינטימית ורגועה, כמוה גם המוזיקה הטבעית והאנושית של שיחה לבבית.

• מה עושים עם הטלפון הסלולרי? מכבים אותו כמובן! אלא אם אתם מחכים לשיחה חשובה מהבן בצבא, או מהקרובים בחו"ל. במידה וזה המצב, הודיעו מראש ליושבי השולחן שאתם מחכים לשיחה חשובה, הנמיכו את צלצול הסלולרי או העבירו אותו למצב רטט וכשהטלפון מצלצל, קומו, התנצלו ונהלו את השיחה במקום צדדי.

• אין דבר מעצבן יותר ממארחים שאומרים "למה אתה לא אוכל כלום" או "עדיין לא טעמת את עוגת הגבינה הנהדרת שלי", מנהג "פולני" זה מקומו בפולין והוא מהווה חוסר נימוס אלמנטרי. תנו לאורח את הכבוד להחליט בעצמו מה וכמה הוא רוצה לאכול. על פי תקנון הנימוס "אדם אוכל לפי טעמו ולפי קיבתו".

• גם אתם מאלו שמרגישים לא בנוח לראות את המארחים טורחים מבלי להגיש עזרה? בתחילת הארוחה אפשר לקבוע מי "הנבחרים" שיעזרו בהגשה ובהורדת הכלים. המטבח הוא "שטח פרטי" ולכן לא מקובל ולא נכון שכולם קמים וצועדים לעבר המטבח באופן ספונטני.

• כשקמים בסיום הארוחה יש לדאוג להחזיר את הכיסא למקומו.

• כל אחד יכול לתרום להצלחת הערב באמצעות שיחה קולחת ונעימה, חיוך, סבלנות וסובלנות.

• אחרון אחרון חביב – שום דבר אינו מובן מאליו. למחרת היום או לאחר החג, התקשרו למארחים והודו להם על הערב הנעים והמהנה.

 

עוד מספר טיפים הקשורים למשפחתולוגיה בראש השנה:

 

 

 

 

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ