טלפון: 03-6913545


נימוסים במועדון

נימוסים במועדון

נימוסים במועדון
תמי לנצוט ליבוביץ AICI, CIP
תאריך: 18.5.09

לתרבות הקלאבינג, כמו לכל תרבות אחרת, יש נוהגים משלה, שנגזרים מחוקי המשחק של ה"מערכת". לילה, גברים, נשים, אווירה מינית, אלכוהול, מוזיקה – כל אלה הם הרקע לדינמיקה חברתית שנעה מעל ומתחת לפני השטח, וכדי להתנהל בתוכה בהצלחה, צריך לדעת כמה דברים.

אמנם אנחנו מדברים כאן על התחום המופשט, תרתי משמע, אבל בכל זאת הייתי מנסה להכניס קצת סדר לראש, יחד עם האלכוהול, ולחלק את כל העניין לשלושה חלקים: אתם עם עצמכם, אתם והחבר'ה, אתם ותרבות המועדונים או הלילה בכלל.

אתם עם עצמכם
הדבר הכי משמעותי למי שרוצה לככב בחיי הלילה הוא התדמית הקולית שצריך לשדר. הנה כמה רעיונות לאיך עושים את זה:

• מאחרים. בערך שעתיים אחרי הזמן המקובל (שהוא לא בהכרח הזמן הנקוב בהזמנה). איחור סטייליסטי יהפוך אתכם לאורחים מאוד מבוקשים, ייגשו אליכם וישוחחו אתכם הרבה יותר אנשים מכפי שיקרה אם תגיעו בזמן. ובסיביליטי כמו בסיביליטי, לכל דבר יש סיבה: עד שתגיעו, האחרים כבר ימצו את מה שהיה להם להגיד אחד לשני ואתם תהפכו למרעננים הלא רשמיים של המסיבה.

• מתלבשים כמו שצריך. צריך להיות טרנדיים אבל במידה, לא להיראות כמו פרסומת מהלכת או תוצר מוגמר של פס ייצור. למרות שהנוהג הנפוץ במועדונינו הוא בגדים מפתים, צמודים וחושפנייים, אני ממליצה בכל זאת להשאיר משהו לדמיון. זה נשמע אולי שמרני אבל זה נכון.

• תפסו עמדת מפתח שבה תוכלו לראות ולהיראות בצורה אופטימלית. מיקום טוב בכניסה או ליד הבר יאפשר לכם להגיד שלום, להתנשק ולהתחבק עם הרבה יותר אנשים בהרבה פחות זמן.

אתם והחבר'ה
יש כאלה שטוענים שלא באים עם סנדוויצ'ים למסעדה, ובהקשר הזה חברים הם הסנדוויץ'. הם לא רוצים לקחת אחריות, הם רוצים להיות אדון לעצמם, אבל לפעמים בכל זאת מתחשק לצאת עם החבר'ה. הנה כמה עצות שינסו להשאיר חברים גם בסוף הערב.

• אם אתם הולכים לבר, אתם לא חייבים לקנות לכולם. אתם יכולים להודיע שאתם הולכים ומי שרוצה יצטרף אליכם. אתם יכולים להפגין רוחב לב ולהשתמש ביד הפנויה שלכם למשקה נוסף – הכול תלוי בחברות ובתקציב המזומנים שלכם (בעיקר לאור המחירים הנהוגים במועדוני ארצנו).

• חבר שלכם מדבר יותר מדי – תגידו לו שלא שומעים כלום, לכו להביא שתייה מהבר או בחרו לכם איזו בחורה מעניינת ונסו לקשור איתה שיחה. בקיצור – מצאו את דרך המילוט הרלוונטית לסיטואציה.

• אם יש מישהו או מישהי שמוצאים חן בעיניכם, זה מצוין, בשביל זה באתם. איך עושים את זה? הכי פשוט והכי ישיר שאפשר. תציגו את עצמכם, רצוי כולל שם משפחה. זרקו איזו מחמאה ליצירת אנרגיה חיובית ופצחו בסמול טוק קליל. אפשר ומומלץ להתחיל במכנה המשותף שלכם – משהו שקשור למקום ולזמן שבו אתם נמצאים. אחר כך, תזרמו. לזה כבר אין חוקים.

• באתם עם חבר ואתם רוצים ללכת עם הבחורה שהכרתם? תסבירו. ודאו שלחבר יש מספיק כסף להסתדר ודרך להגיע הביתה ותמשיכו הלאה. החבר אמור לפרגן ואתם אמורים למצות את ההזדמנות.

• חבר שתוי זאת בעיה שמצריכה טיפול. אסרו לו כמובן לנהוג. אם יש מישהי שמוצאת חן בעיניו והוא במצב מביך, השתדלו להרחיק אותו ממנה ובאופן כללי – קחו עליו אחריות. הזמינו לו מונית או קחו אותו בעצמכם. בשביל זה יש חברים.

אתם והמועדון
כמה טיפים להתברגות יעילה בחיי הלילה ובתרבות המועדונים:

• תזרמו, שמרו על קלילות. אל תנהלו שיחות רציניות מדי – זה לא המקום. דיבורים ארוכים אי אפשר לשמוע וזה לא הולך טוב עם הדרינק. ספרו משהו מצחיק, תחלקו חוויות מהבר החדש שנפתח או איזה פיסת רכילות עסיסית, אבל אל תהיו כבדים.

• אל תבזבזו את כל הערב על מישהו אחד, אלא אם כן זה ה-אחת או ה-אחד. באתם לבלות, לראות ולהיראות, לעשות קצת מינגלינג. מועדון זה לא המקום לשיחה בארבע עיניים.

• שימו לב למי שאיתו אתם מתמנגלים. המשפט הוותיק "אמור לי מיהם חבריך ואומר לך מי אתה" עדיין תקף. התחברו עם מי שאתם חפצים ביקרם ועם מי שיתרום לכם – לפעמים שיחה עם הסלב הנכון עלולה להוליד תמונה בעיתון, ואם זוהי מטרתכם, התמזל מזלכם.

• חשוב להתמנגל עם הצוות. נהלו איזה סמול טוק עם הסלקטור כדי לשמור על השם שלכם ברשימת המוזמנים, צ'פרו את הברמן בטיפ כדי לשמור על גודל הדרינק שלכם, החמיאו לבעל המועדון על ליין המסיבות החדש כדי להראות שאתם בעניינים. נטוורקינג של מסיבות הם א'-ב' בסיביליטי של מועדונים.

© כל הזכויות שמורות לתמי לנצוט ליבוביץ